Na Količevem silovito trčila osebno in kombinirano vozilo, dve osebi poškodovani

Danes nekaj po 5. uri zjutraj je v naselju Količevo prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno in kombinirano vozilo. V nesreči naj bi ena oseba utrpela hujše, ena pa lažje telesne poškodbe. Oba so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v naselju Količevo, v križišču s cesto za Turnše, obveščeni ob 5.13. uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter skupaj z reševalci NMP Domžale oskrbeli oba poškodovana voznika, ki so ju reševalci v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana.

Kot smo že omenili se je prometna nesreča pripetila v križišču s cesto, ki pelje proti Turnšam, do nje pa naj bi prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, saj naj bi voznik osebnega vozila zapeljal na prednostno cesto v času, ko je pripeljal voznik kombiniranega vozila. Trk naj bi bil po besedah Jeraja zelo močan, voznika kombiniranega vozila pa so morali zaradi poškodb na kraju imobilizirati.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču odvzel prednost vozniku kombija. Oba udeleženca sta bila v nesreči lažje telesno poškodovana. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi