Na Homcu ponoči goreli leseni plohi

Okrog 1. ure zjutraj so na Bolkovi ulici na Homcu, v bližini avtobusne postaje, zagoreli leseni plohi. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 1.09 uri obveščeni, da na Bolkovi ulici na Homcu gorijo smrekovi plohi, ki so bili zloženi v skladovnico. Gasilci so požar, gorelo je okrog štiri kubičnih metrov plohov, pogasili z vodo, je pa požar plohe uničil. Vzrok za požar zaenkrat še ni znan, so pa na kraju posredovali tudi policisti PP Domžale. Potočnik nam je še povedal, da pomoč domačih gasilcev PGD Homec ni bila potrebna, so jih pa o požaru obvestili že tekom intervencije.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je pojasnila, da so bili danes nekaj po 1. uri obveščeni o požaru v Homcu. Na kraju so gasilci požar pogasili in tako preprečili nadaljnje širjenje. Po do sedaj znanih podatkih je pri pospravljanju lesa na kraju ostalo pogorišče, ki se je ponovno vnelo in razširilo na les, ki je bil spravljen v bližini. Policisti bodo tekom današnjega dneva še opravili ogled in zbirali obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno držano tožilstvo.

Dobri dve uri zatem je prišlo do požara nedaleč stran, v Šmarci, kjer so v skladišču zagorele pnevmatike in ostali plastični material. Požar so pogasili gasilci PGD Šmarca in PGD Kamnik, ki so tudi preprečili, da bi se požar razširil na okolico.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi