Na Gorjuši divja zver napadla in hudo poškodovala konja

V noči iz sobote na nedeljo je na ograjenem pašniku v manjšem zaselku Spodnji Jenič pri Gorjuši v občini Domžale konja napadla divja zver, zaradi česar je utrpel hujše poškodbe na zadnjem stegnu ter več poškodb po trupu in glavi. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, ki so posredovale na kraju, zaenkrat pa še ni znano katera vrsta zveri naj bi napadla konja.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z dogodkom povedali, da so bili policisti v nedeljo, 6. oktobra 2019, obveščeni, da je v noči iz 5. na 6. oktobra 2019, prišlo do poškodbe konja v ogradi na pašniku na Gorjuši. Po do sedaj zbranih obvestilih gre najverjetneje za napad divje zveri. O tem so bile obveščene pristojne inšpekcijske službe, ki izvajajo aktivnosti iz svoje pristojnosti. Na kraju pa so bili tudi lovci iz Lovske družine Domžale.

Poškodovanega konja, ki je kot lahko vidite na fotografijah, utrpel več poškodb, najhujšo na zadnjem stegnu, so oskrbeli veterinarji. Vprašanje, ki se pojavlja v zvezi z dogodkom in s katerim se ukvarjajo pristojne institucije, je predvsem ta, katera vrsta divje zveri je napadla konja. Takoj po dogodku so bile domneve, da naj bi šlo za medveda, volka ali pa celo za potepuške pse. Smo pa uspeli izvedeti, da obstaja kar precej velika verjetnost, da je bil medved, na kar nakazujejo poškodbe. Se pa, kot so navedli policisti, pristojne službe še vedno ukvarjajo s primerom, zato tudi še ni uradno potrjeno za katero vrsto zveri gre.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec

Tagi