Na Dobenu izbruhnil požar v stanovanjski hiši, ogenj povzročil veliko škode

Danes, okrog 18. ure je zagorelo v stanovanjski hiši na Dobenu, ogenj pa se je razširil še na ostrešje. S hitro intervencijo so požar omejili in pogasili gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole. Reševalci so eno osebo zaradi vdihavanja dima in strupenih plinov prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je nastalo več kot 100.000 evrov materialne škode.

Mengeškim, loškim in topolskim gasilcem so okrog 18. ure zapiskali pozivniki, da na Dobenu gori hiša. Kot so na svoji FB strani zapisali gasilci PGD Mengeš, so skupaj z gasilci PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole po prihodu z napadalnimi skupinami vstopili v hišo skozi glavni vhod ter po lestvi v prvo nadstropje, kjer je ogenj skozi okno že zajemal ostrešje. Ogenj so hitro pogasili, odstranili lesen strop ter izolacijo ostrešja, pogasili še žareče dele ostrešja ter ga ohladili. Iznosili so pogorene ostanke ter pregledali objekt s termovizijsko kamero. Ena oseba, ki se je nadihala dima in strupenih plinov je bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami požara povedala, da je bilo po doslej znanih podatkih ugotovljeno, da je zagorelo v zgornjem delu hiše. V celoti je pogorelo ostrešje in zgornje nadstropje v hiši, nastalo je čez 100.000 evrov materialne škode.

“Gasilci so uspeli požar omejiti, stanovalci pa so že sami zapustili objekt. V požaru ni bil nihče poškodovan, je pa ena oseba potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihovanja dima. Policisti so kraj požara zavarovali in bodo tekom današnjega opravili ogled kraja z namenom ugotavljanja vzroka. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo,” je še povedala Aleksandra Golec.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Tagi