Na bencinskem servisu v Zaborštu uhajal plin. Izvedli evakuacijo in zaprli bližnjo cesto

Danes okrog 17.30 ure so bili gasilci obveščeni, da so na Petrolovem bencinskem servisu v Zaborštu pri Domžalah zaznali močan vonj po plinu. Zaradi močne koncentracije plina so zaposleni takoj evakuirali 25 ljudi, ki so se takrat nahajali na bencinskem servisu, na kraju pa so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale. Zaradi uhajanja plina je bila nekaj časa zaprta Kopališka cesta v delu ob bencinskem servisu.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o uhajanju in močni koncentraciji plina na Petrolovem bencinskem servisu v Zaborštu, obveščeni ob 17.31 uri. Že pred njihovim prihodom na kraj, so zaposleni evakuirali vse obiskovalce, prav tako so izklopili elektriko.

Po prihodu na kraj, so gasilci ugotovili, da iz cisterne pri bencinskem servisu uhaja utekočinjen plin. Gasilci so pri reševanju zadeve, iskanju vzroka uhajanja plina, ves čas opravljali meritve plinov, z ventilatorji prepihovali območje, da so zmanjšali koncentracijo plina. Ko so ugotovili, da je plin uhaja na varnostnem ventilu, ki se je nahajal v jašku, so ga v nadaljevanju zaprli ter zalili varnostni bazen z vodo. Na kraju je posredoval tudi serviser, ki je zapečatil cisterno. Po besedah Korošca bodo jutri utekočinjen plin iz cisterne pretočili na tovornjak in zamenjali varnostni ventil. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so med drugim zaradi varnosti zaprli Kopališko cesto.

Korošec nam je še povedal, da današnji primer na tem bencinskem servisu ni bil edini, saj naj bi se dva podobna primera pripetila še na dveh bencinskih servisih v Sloveniji. Intervencija je po besedah Korošca potekala hitro in učinkovito. Ob tej priložnosti je pohvalil tudi zaposlene na beninskem servisu, ki so hitro in pravilno odreagirali, saj so takoj, ko so zaznali močno koncentracijo plina, izklopili elektriko ter evakuirali vse ljudi, ki so se takrat nahajali tam.

Na intervenciji je sodelovalo sedem poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvema gasilskima voziloma.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi