Na balkonu večstanovanjske stavbe izbruhnil požar

Nekaj po 15. uri so gasilci prihiteli na Ljubljansko cesto 81 v Domžale, saj je balkonu enega izmed stanovanj v petem nadstropju prišlo do požara. Gašenja požara se je že pred prihodom gasilcev z ročnim gasilnim aparatom lotil stanovalec, do konca pa so ga pogasili gasilci.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju požara posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale – mesto, nam je povedal, da so bili o začetnem požaru, ki je izbruhnil na balkonu petega nadstropja večstanovanjske stavbe, obveščeni ob 15.12 uri. Že pred prihodom gasilcev se je gašenja požara z ročnim gasilnikom lotil stanovalec, do končno pa so ga pogasili gasilci, ki so v nadaljevanju ožgane predmete in papir iznosili na prosto ter vse skupaj dodatno zalili z vodo.

Vzrok požara ni znan, je pa sreča v sreči ta, da ga je stanovalec pravočasno opazil in se lotil gašenja z gasilnikom. Zagorel je papir in nekaj predmetov, ki jih je stanovalec hranil na balkonu, v nadaljevanju pa je ogenj zajel tudi sedežno garnituro. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so opravili ogled in zbrali vse potrebne informacije o dogodku.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, PGD Domžale – mesto

Tagi