Na balkonu stolpnice v Domžalah izbruhnil požar, stanovalka utrpela poškodbe

Nekaj po šestnajsti uri popoldan je prišlo do požara na balkonu stanovanja v tretjem nadstropju stolpnice na Ulici Matije Tomca 2 v Domžalah. Požar, ki je izbruhnil na opekaču ter se nato razširil po balkonu, je že pred prihodom gasilcev pričela gasiti stanovalka, ki pa je ob tem utrpela opekline ter se nadihala dima. Poškodovano stanovalko so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na balkonu v tretjem nadstropju stolpnice na Ulici Matije Tomca 2 v Domžalah obveščeni ob 16.13 uri. Do požara je prišlo na opekaču (toasterju), v nadaljevanju pa se je razširil še na izolacijo, opaž, mizo ter na še nekaj predmetov, ki so se nahajali na balkonu. Že pred prihodom gasilcev je požar za vodo začela gasiti stanovalka, ki pa je pri tem utrpela opekline ter se nadihala dima. Reševalci NMP ZD Domžale so poškodovano stanovalko prepeljali v UKC Ljubljana.

Jeraj nam je še povedal, da so na intervenciji uporabili gasilsko avtolestev, do stanovanja pa so dostopili tudi preko stopnišča. Požar so takoj po prihodu hitro pogasili, opravili pregled s termovizijsko kamero, prezračili prostore ter iznosili ožgane predmete na prosto. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

So imeli pa gasilci zaradi parkiranih vozil ob dovozni cesti, otežen dostop do kraja požara, kar se pogosto dogaja ob večstanovanjskih stavbah.

Spomnimo, da je pred leti v tej stolpnici prišlo do večjega požara, ki je povzročil veliko gmotno škodo, saj je bilo uničenih več stanovanj.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi