Močno neurje zajelo območje Lukovice, kjer je poplavilo več kleti in cest

Včeraj zvečer so se nad deli osrednje Slovenije in Štajerske razvila močna neurja. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je večja količina dežja zajela predvsem območja med Domžalami, Vranskim in Trbovljami, kjer je bilo več poplavljenih kleti, zaradi vode pa so zaprli več regionalnih cest, med njimi tudi regionalna cesta Lukovica – Trojane.

Včeraj okoli 19.40 ure se je nad vzhodnim delom občine Lukovica razbesnelo močno neurje. Najprej so bili aktivirani gasilci PGD Blagovica, ki so ob 19.50 uri prejeli poziv o poplavljeni kleti stanovanjske hiše v Zgornjem Petelinjeku.

“Izvozili smo z GVC-1, razmere na terenu pa so že kazale na to, da to ne bo edini dogodek. Kmalu po prvem pozivu, se je vodja intervencije odločil za aktiviranje celotne Gasilske zveze Lukovica. Ob prihodu ostalih enot v zahodni del občine in večjemu številu novih dogodkov, smo v gasilskem centru Blagovica organizirali štabno vodenje” so nam povedali gasilci PGD Blagovica.

Gasilci PGD Blagovica, Trojane, Krašnja, Lukovica in Prevoje so med cca 20. in 23.30 uro posredovali na cca 18 različnih lokacijah. Posredovali so ob poplavljenih stanovanjskih objektih, gospodarskih poslopjih, plazovih, udrtih cestah … Štab Civilne zaščite občine Lukovica je po uspešnem posredovanju poskrbel, da so se gasilci okrepčali.

Razmere na terenu so si danes dopoldne ogledali tudi županja Občine Lukovica, poveljnik CZ, poveljnik GZ Lukovica in vodja intervencije.

Na intervenciji je sodelovalo cca 70 gasilcev iz gasilskih enot GZ Lukovica, režijski obrat Občine Lukovica, policisti PP Domžale in pa prostovoljci z različno mehanizacijo.

Zaradi obilnega deževja je okrog 20. ure meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt na Škrjančevem v občini Domžale, kjer so posredovali gasilci CZR Domžale in PGD Radomlje, ki so iz jaška na dvorišču izčrpali večjo količino meteorne vode, ki je ogrožala objekt.

Miha Ulčar; Foto: PGD Blagovica, PGD Trojane, PGD Radomlje

Tagi