Med Mengšem in Mostami voznik do smrti zbil kolesarja in pobegnil

Včeraj v sredo, 25. aprila 2018, okrog 21. ure zvečer je na regionalni cesti Mengeš – Moste prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 32-letni voznik osebnega vozila in 22-letni kolesar, ki je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Voznik osebnega vozila je po nesreči odpeljal naprej, ne da bi nudil pomoč kolesarju. So pa voznika policisti kmalu izsledili. 32-letni voznik je po podatkih Policije vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti je reagiral na alkohol, zato mu je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

Kot so zapisali pri PGD Mengeš, ki so skupaj z gasilci PGD Kamnik posredovali na intervenciji, so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi poškodovanega kolesarja, vendar so bile poškodbe tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Gasilci so pomagali policistom tudi razsvetljevati kraj prometne nesreče. Ker je voznik osebnega vozila s kraja nesreče odpeljal, so policisti takoj pričeli z iskalno akcijo in ga kmalu tudi izsledili ter pripeljali na kraj prometne nesreče. Gasilci so pomagali usmerjati promet, ki so ga zaradi zaprtja ceste Mengeš-Moste speljali čez Drnovo. Zaradi preiskave se je intervencija zaključila okrog 1. ure zjutraj.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči s poškodbami, na glavni cesti pri kraju Mengeš. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je ugotovljeno, da je 32-letni voznik osebnega vozila znamke Mitsubishi Carisma vozil po glavni cesti iz smeri  Mengša proti Mostam. Pri kraju Mengeš (Gorenjska cesta) je domnevno zaradi  vožnje preblizu roba vozišča (kršitev 3. odstavka  37. člena ZPrCP) trčil v zadnjo stran 22-letnega kolesarja, ki je takrat v isti smeri vozil pravilno ob desnem robu vozišča.

Po  nesreči je 32-letnik brez ustavljanja z vozilom, pobegnil s kraja nesreče. Kmalu po nesreči je bil  izsleden, opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je reagiral na alkohol. Odrejen mu je bil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Prav tako je ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Ogleda  kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Glede  okoliščin  prometne  nesreče  policisti  tudi  danes  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Komentarji uporabnikov
Tagi