Med kuhanjem se je hudo opekel po večjem delu telesa, stanovalka pa se je zastrupila z dimom

Dnevna izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela danes popoldan dve intervenciji v stanovanjskih hišah, kjer so se huje poškodovale tri osebe. V Moravčah je občanka padla v kuhinji in si huje poškodovala nogo, v Domžalah pa se je občan med kuhanjem huje opekel po večjem delu telesu, pri tem pa je nastal tudi manjši požar, zaradi česar se je občanka, ki se je nahajala v istem objeku, zastrupila z dimom. Vse tri osebe so reševalci NMP Domžale prepeljali v UKC Ljubljana.

Milan Peterc, vodja intervencije II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 13.05 uri obveščeni, da je v naselju Stegne v občini Moravče občanka padla v kuhinji, pri tem pa si je huje poškodovala nogo. Gasilci so reševalcem NMP Domžale pomagali pri oskrbi in prenosu občanke iz stanovanjskega objekta do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.23 uri pa so po besedah Peterce gasilci prejeli obvestilo, da se je na Ulici Antona Skoka v Domžalah občan pri gospodinjskih opravilih močno opekel po večjem delu telesa. Ob tem je v kuhinji izbruhnil manjši požar, ki ga je občan začel gasiti, dokončno pa so ga nato pogasili gasilci. Ti so na kraju pomagali reševalcem NMP Domžale proti opeklinsko oskrbeti občana ter pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Oskrbeli pa so tudi občanko, ki se zastrupila z dimom, ki je zaradi požara napolnil stanovanje. Oba so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Peterc nam je še povedal, da so gasilci v nadaljevanju s termovizijsko kamero pregledali kuhinjo ter prezračili prostore. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili danes, nekaj po 15. uri obveščeni o požaru v hiši v Domžalah: “Ugotovljeno je bilo, da se je pri kuhanju vnela posoda. Požar je želel pogasiti stanovalec, vendar se je razširil po prostoru, dokončno so ga pogasili gasilci. Pri tem je stanovalec tudi zadobil opekline po telesu in je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Prav tako je zdravniško oskrbo potrebovala stanovalka, ki je bila v istem objektu in se je zastrupila z dimom, ki je nastal med požarom. Nobeden od navedenih ni življenjsko ogrožen.”

V požaru je nastalo za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi