Med Drtijo in Moravčami voznica trčila v mlajšo peško

Danes, okrog 14. ure je na cesti Drtija-Moravče voznica osebnega vozila zbila mlajšo peško. Slednja je v nesreči utrpela poškodbe in bila prepeljana v UKC Ljubljana. Do nesreče je po podatkih policije prišlo, ker je peška nepravilno prečkala cesto.

Primož Žnidar, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 14.02 uri obveščeni, da je na regionalni cesti pri Drtiji voznica z osebnim vozilom trčila v peško. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi, imobilizaciji in prenosu poškodovane peške do reševalnega vozila. Slednjo so nato prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče, nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana povedala, da je nesrečo je povzročila peška, ki je nepravilno prečkala cesto. Voznica, ki je v tistem času pripeljala iz smeri Drtije proti Moravčam nesreče kljub zaviranju ni mogla preprečiti. V nesreči se je peška lažje poškodovala, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi