Kronika PP Domžale : prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. aprila 2024 do 7. aprila 2024

Domžalski policisti so v preteklem tednu bili obveščeni o prometnih nesrečah, vlomih, tatvinah in bili na intervencijah in postopkih. Ob začetku motoristične sezone nas opozarjajo na dodatno varnost v prometu. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1. 4. 2024 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zaradi kršitve CPP bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 4. 2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo med voznikom osebnega avtomobila in voznikom tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznika tovornega vozila. V nesreči se je voznik osebnega avtomobila telesno poškodoval in je naknadno zdravniško pomoč iskal sam. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.500 EUR. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti naknadno izvedli ukrep zaradi kršitve CPP.

3. 4. 2024 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl lesena vrata vrtne lope in iz notranjosti odtujil dva električna skiroja znamke Xiaomi, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 450 EUR.

3. 4. 2024 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem razbil steklo na vratih prtljažnika tovornega vozila in iz njega odtujil več kosov različnega akumulatorskega orodja, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

4. 4. 2024 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti so bili obveščeni o opitem občanu, kateri je razgrajal na vrtu stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da so lastniki stanovanjske hiše nudili pomoč opitem občanu, ki je med nudenjem pomoči postal agresiven in na terasi stanovanjske hiše pričel razbijati inventar, pri tem pa je vpil in žalil tudi lastnike stanovanjske hiše, ki so mu nudili pomoč. Ker se ob prihodu policistov na kraj kljub zakonitim ukazom vinjeni občan ni umiril in je s kršitvami nadaljeval so mu policisti na podlagi določil 109/II ZP-1 odvzeli prostost in odredili pridržanje, pri tem pa so uporabiti prisilna sredstva. Policisti so občanu zaradi kršitev določil ZJRM-1 izdali plačilni nalog.

5. 4. 2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo med voznico osebnega avtomobila in voznikom tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika tovornega vozila, kateremu so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V nesreči se je voznica osebnega avtomobila telesno poškodovala in je naknadno zdravniško pomoč iskala sama. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 9.000 EUR.

7. 4. 2024 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat garaže ob stanovanjski hiši. S primernim orodjem, na vzvod, je odprl vrata garaže in iz notranjosti odtujil kolesi znamke Wilier, črne barve in znamke Cult, bele barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

7. 4. 2024 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope ob stanovanjski hiši in iz notranjosti le te odtujil kolesa znamke Cube, sive barve, znamke Scott, temno zelene barve in znamke Specialized, črne barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 2.200 EUR.

***************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA
Pričela se je motoristična sezona, zato na motoriste opozarjamo na pesek in udarne jame na vozišču in prilagoditev hitrosti vožnje svojim sposobnostim in razmeram na cesti, saj je asfalt še vedno hladen, v posameznih predelih pa je lahko vozišče mokro in spolzko. Med vožnjo je potrebno uporabljati homologirano motoristično čelado in opremo, ki naj bo svetlejših barv in opremljena z odsevniki, da vas drugi vozniki v prometu opazijo. Ne pozabite na prižgane luči med vožnjo.
Poskrbite za tehnično brezhibna vozila in svojemu motornemu kolesu priskrbite ustrezne pnevmatike, ki vam bodo nudile potreben oprijem s cestiščem. Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila ali ste utrujeni. Pri vožnji upoštevajte omejitve hitrosti, saj vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci lahko spregledajo oziroma jih spregledate vi. Še posebej bodite pozorni pri vožnji skozi naselje in imejte v mislih, da so tudi otroci udeleženci v cestnem prometu.

Voznike osebnih vozil, tovornih vozil in druge udeležence, opozarjamo, da morajo svojo pozornost nameniti dogajanju v prometu in večji prisotnosti motoristov v tem času.

***************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številki 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika Igor Kovač, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi