Kronika PP Domžale: Zasegi prepovedanih drog, kršitelja pridržali do iztreznitve

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 6. 2021 do 27. 6. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden več osebam zasegli manjšo količino prepovedane droge, začasno odvzeli vozniški dovoljenji, obravnavali prometno nesrečo ter imeli v Šentpavlu intervencijo s pridržanjem. Na tej intervenciji so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, pri čemer se vinjeni kršitelj kljub opozorilom policistov ni pomiril in s kršitvijo v pijanem stanju nadaljeval. Zaradi navedenega so policisti zoper kršitelja odredili pridržanje ter mu zaradi več kršitev izdali plačilni nalog. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 6. 2021 – ZASEGI PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku tri kršitelje, kateri so imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper vse uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

22. 6. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

23. 6. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

23. 6. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24. 6. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

25. 6. 2021  –  PROMETNA  NESREČA S POŠKODBAMI, SAMOUDELEŽBA MOTORISTA IN PREPOVED NADALJNJE VOŽNJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje voznika kolesa z motorjem. Na kraju so ga reševalci oskrbeli, nakar je bil odpeljan na  pregled v KC Ljubljana. Nastala je materialna škoda v višini 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prekoračitev dovoljene meje, zaradi česar je bila kršitelju prepovedana nadaljnja vožnja.

25. 6. 2021 – INTERVENCIJA V ŠENTPAVLU TER PRIDRŽANJE
Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru, pri čemer se vinjeni kršitelj kljub opozorilom policistov ni pomiril in s kršitvijo v pijanem stanju nadaljeval. Zaradi navedenega so policisti zoper kršitelja odredili pridržanje, prav tako pa so mu zaradi več kršitev izdali plačilni nalog.

26. 6. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so posumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je pokazal pozitivno prepovedano drogo. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Zaradi navedenega je policist vozniku prepovedal nadaljnjo vožnjo in začasno odvzel njegovo vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandirja policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi