Kronika PP Domžale: Z neznanim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. februarja 2024 do 11. februarja 2024

Domžalski policisti so imeli minuli teden polne roke dela obravnavali so večje število tatvin, vlomov v osebna in tovorna vozila, zasegli prepovedane substance in pridržali dve osebi. Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Storilec je z neznanim primernim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 2. 2024 – TATVINA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjenega, parkiranega vozila odtujil gotovino v znesku 1.400 EUR, športne copate, akumulatorski vrtalnik in sušilec, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.700 EUR.

6. 2. 2024 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na prednjih desnih vratih parkiranega osebnega avtomobila vlomil vanj in iz notranjosti odtujil več kosov oblačil s čimer je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

7. 2. 2024 – TATVINA IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do garaže v pritličnem delu stanovanjske hiše. Iz poštnega nabiralnika v bližini je vzel ključ garažnih vrat in jih z njim odprl. Iz notranjosti garaže je odtujil več kosov baterijskega in električnega orodja, ter električni skiro, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR.

7. 2. 2024 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na vratih parkiranega osebnega avtomobila vlomil vanj in iz notranjosti odtujil žensko torbico z vsebino s čimer je lastnico oškodoval za okoli 1.600 EUR.

8. 2. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

8. 2. 2024 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z neznanim primernim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila in tako prišel v njegovo notranjost iz katere je odtujil več kosov električnega orodja s čimer je lastnika oškodoval za okoli 990 EUR.

9. 2. 2024 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz ograjenega dvorišča odtujil tam parkirano kolo z motorjem Piaggio, Typhoon 50, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.400 EUR.

10. 2. 2024 – PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti so med varovanjem javne prireditve opazili pretep med dvema opitima udeležencema prireditve, katera sta kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov s kršitvijo nadaljevala, zaradi česar je bilo zoper njiju odrejeno pridržanje po 109/II ZP-1. Kršiteljema so policisti zaradi kršitev določil ZJRM-1 izdali plačilna naloga.

10. 2. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd). Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi