Kronika PP Domžale: Vlomi v vozila, tatvina motorja s čolna, odvzem vozniškega dovoljenja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. aprila 2024 do 21. aprila 2024

Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o prometnih nesrečah, vlomu v vrtno lopo in o številnih vlomih v vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 4. 2024 – VLOM V VRTNO LOPO 
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vrat vrtne lope katero je s primernim orodjem, na vzvod, odprl in iz notranjosti odtujil visokotlačni čistilec znamke Kercher. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval skupno za okoli 1.000 EUR. 

15. 4. 2024 – VLOM V VOZILO 
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je storilec 15.4.2024 pristopil do parkiranega osebnega avtomobila. S primernim orodjem je na vzvod odprl prednja desna vrata vozila in tako prišel v njegovo notranjost. Iz notranjosti je odtujil kovance. Lastnika za z povzročeno škodo oškodoval za okoli 400 EUR. 

16. 4. 2024 – TATVINA MOTORJA S ČOLNA 
Policisti so bili obveščeni o tatvini izvenkrmnega motorja s čolna. Ugotovljeno je bilo, da je storilec od 14.4.2024 do 16.4.2024 pristopil do parkiranega čolna na prikolici, iz katerega je odstranil ogrodje motorja in si protipravno prilastil motor Yamaha F30Betl. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 4.500 EUR. 

16. 4. 2024 – VLOM V VOZILO IN TATVINA LASERJA 
Policisti so bili obveščeni o tatvini laserja iz notranjosti vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec 16. 4. 2024 iz vozila odtujil rotacijski laser znamke Hilti in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2000 EUR. 

18. 4. 2024 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO 
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec pristopil do pakiranega kombiniranega vozila in razbil steklo na zadnjih vratih ter iz notranjosti odtujil baterijske motorke, brusilke in vrtalke. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1700 EUR. 

18. 4. 2024 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC 
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec s parkiranega službenega osebnega vozila odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 50 EUR. 

20. 4. 2024 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE 
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Turnšah. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo v kateri je bil samoudeležen voznik, ki je vozil tudi pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje mu je bilo zaradi navedenega začasno odvzeto, prav tako pa mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Udeleženec prometne nesreče je med postopkom tudi kršil javni red in mir ter ni upošteval ukazov policista, zaradi česar je prejel plačilni nalog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo moral zagovarjati pri sodniku za prekrške. 

20. 4. 2024 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslan na pristojno sodišče. 

21. 4. 2024 – TATVINA JAKNE IZ VOZILA 
Policisti so obravnavali tatvino jakne, katero je storilec odtujil iz odklenjenega parkiranega vozila. Oškodovanec je imel v jakni tudi mobilni telefon in denarnico z vsebino. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.000 eur

**************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA 

Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd). 

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika Igor Kovač, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi