Kronika PP Domžale: Med prepirom ga je z berglo udaril po glavi

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 6. 2022 do 12. 6. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in poskusov vloma, prometni nesreči s telesnimi poškodbami in razbito pločevino, zlorabo bančne kartice, vožnji pod vplivom alkohola. Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila nasilje v družini, obveščeni pa so bili tudi o pretepu in medvrstniškem nasilju v eni izmed osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da je med dvema osnovnošolcema prišlo do spora med katerim je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojni CSD.

Ker se bliža sezona dopustov bodite pozorni in primerno zaščitite svoje premoženje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 6. 2022 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec z razbijanjem stekla vlomil v parkirano tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več električnega in baterijskega orodja, baterijski udarni vrtalnik, električno krožno žago in električni kotni brusilnik. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 2000 EUR.

6. 6. 2022 – OGROŽANJE Z NEVARNIM ORODJEM PRI PREPIRU
Policisti so bili obveščeni o pretepu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenec med prepirom zaradi obdelovanja zemlje z berglo, katero je imel s seboj, pričel mahati proti oškodovancu in ga udaril v predel glave. Oškodovanec je sam naknadno iskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti bodo zoper osumljenca napisali kazensko ovadbo.

7. 6. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v nočnem času vlomil v stanovanjsko hišo skozi balkonska vrata, odtujil bančne kartice in športne čevlje ter kasneje opravil še več dvigov z odtujenimi karticami in tako oškodoval lastnike skupno za okoli 1.500 EUR.

7. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi vožnje preblizu roba vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek. Pri tem se je sopotnik v tovornem vozilu lažje telesno poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Zaradi kršitve je bil vozniku tovornega vozila na kraju izdan plačilni nalog.

8. 6. 2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in s primernim orodjem razbil steklo na prednjih levih vratih ter tako vstopil v notranjost vozila, katero je pregledal nato pa, ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil. Materialna škoda znaša 200 EUR.

8. 6. 2022 – POSKUSA VLOMA IN VLOM V TOVORNA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o dveh poskusih in vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči na različnih lokacijah z razbijanjem stekla na vratih vozila vlomil v tri tovorna vozila. Pri dveh tovornih vozilih iz notranjosti ni ničesar odtujil, pri enem pa je iz notranjosti odtujil električno orodje. Skupna materialna škoda znaša okoli 2.600 EUR.

8. 6. 2022 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so bili obveščeni o zlorabi bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na neugotovljen način prišel do podatkov plačilne kartice oškodovanca ter iz računa oškodovanca opravil več transakcij v skupni vrednosti za okoli 6.700 EUR.

8. 6. 2022 – MEDVRSTNIŠKO NASILJE
Policisti so bili obveščeni o medvrstniškem nasilju v eni izmed osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da je med dvema osnovnošolcema prišlo do spora med katerim je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojni CSD.

8. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Nastala je materialna škoda za okoli 4.000 EUR. Udeleženec prometne nesreče je bil zaradi bolečin v glavi in slabosti z reševalnim vozilom odpeljan na pregled. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

8. 6. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA BREZ
PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal 0.96 mg/l. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje po 113/a čl. ZP-1 in
prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje ni bilo odrejeno, saj je za voznika poskrbel prijatelj in ga odpeljal domov. Zaradi kršitve bo napisan obdolžilni predlog.

9. 6. 2022 – PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJA V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO 60. ČLENU ZNPPOL
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila nasilje v družini. Po opravljenem razgovoru je bilo ugotovljeno, da je zunajzakonski partner v obdobju dveh let grdo in ponižujoče ravnal z oškodovanko, jo
pretepal, grozil in ji kratil njene enake pravice. Zaradi omenjenih dejanj je bilo osumljenemu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPol na pristojno sodišče pa bo podana kazenska ovadba.

9. 6. 2022 – IZSLEDENA ILEGALNA MIGRANTA
Policisti so bili obveščeni, da so v enem izmed podjetij med raztovarjanjem tovornega vozila tujih registrskih številk, odkrili dva ilegalna migranta, afganistanska državljana. Na kraju sta bila ilegalna migranta prevzeta in odpeljana v nadaljnjo obravnavo.

9. 6. 2022 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vstopil na odprto dvorišče stavbe ter odtujil električno kolo znamke Scott Subcross ter s tem oškodoval lastnika za okoli 2.000 EUR.

9. 6. 2022 – GROŽNJA S SAMOMOROM, ODPELJAN V PK LJUBLJANA
Policisti so prejeli klic osebe, ki je v pogovoru povedal, da si bo vzel življenje. Med razgovorom je oseba opisala kraj, kjer se nahaja, policisti pa so osebo nato na podlagi opisa kraja tudi izsledili. Oseba je grozila s samomorom zaradi osebne stiske. Po pogovoru z zdravnikom je bila oseba odpeljana na pogovor v PK Ljubljana.

10. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI TER VOŽNJA POD
VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi odvzema prednosti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Zaradi kršitve je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je udeleženec prometne nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal 0.60 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje ni bilo odrejeno, saj je za voznika poskrbel prijatelj in ga odpeljal domov. Zaradi kršitve bo napisan obdolžilni predlog.

10. 6. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v popoldanskem času z razbijanjem stekla na vratih vozila vlomil vozilo. Iz vozila je nato odtujil torbico z vsebino, ki se je nahajala na vidnem mestu. Skupna materialna škoda znaša okoli 1.000 eur.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi