Kronika PP Domžale: Hišni preiskavi, nasilje v družini, drzna tatvina …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 6. 2021 do 4. 7. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden začasno odvzeli več vozniških dovoljenj, na podlagi odredb sodišča opravili hišni preiskavi, v katerih so zasegli naboje ter več sadik prepovedane rastline, obravnavali drzno tatvino, posredovali pri prometni nesreči, obravnavali dva primera nasilja v družini ter bili poklicani na intervencijo zaradi spora občanov. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da sta se sprla dva občana, pri čemer je eden izmed njiju segel po nevarnem orodju, s katerim bi lahko hudo poškodoval soudeleženega v prepiru. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 6. 2021 – HIŠNE PREISKAVE
Policisti so na podlagi odredb sodišča opravili hišni preiskavi. Pri prvi hišni preiskavi iskanega orožja policisti niso našli, so pa zasegli naboje, katere bodo poslali v analizo. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek pri   prekrškovnem  organu. Nadalje so policisti na podlagi pridobljene odredbe sodišča opravili še drugo hišno preiskavo in med njo zasegli več sadik prepovedane rastline, katere bodo poslane v analizo. Zoper kršitelja  bodo policisti uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

29. 6. 2021 – INTERVENCIJA
Policisti so bili obveščeni o sporu občanov. Ugotovljeno je bilo, da sta se sprla občana, pri  čemer je eden med prepirom segel po nevarnem orodju, s katerim bi lahko hudo poškodoval soudeleženega v prepiru. Policisti so sprejeli prijavo in bodo zoper storilca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

29. 6. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

30. 6. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 6. 2021 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopila do stanovanjske hiše. Tam je eden od storilcev pod pretvezo da je delavec mobilnega operaterja iz hiše zvabil  oškodovanko, kar pa je izkoristil drugi storilec in iz notranjosti hiše odtujil denar, fotoaparat in zlatnino. Z opisanim sta storilca lastnico oškodovala za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o  nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli  ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

2. 7. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega je  opravil na ISM-ju v Ljubljani. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

3. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v kateri je bil udeležen voznik motornega  kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v levi del osebnega avtomobila voznice in po trčenju padel po tleh. Voznik motornega kolesa je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.100 EUR. Policisti bodo vozniku motornega kolesa naknadno zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

4. 7. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega  pa  je voznik odločno odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 7. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori, so policisti ugotovili, da je izven zakonski partner nad svojo partnerico že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z  določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti  osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandirja policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi