Kronika Policijske postaje Domžale: Voznik začetnik zaradi pretežke noge ostal brez vozniškega dovoljenja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 1. 2018 do 14. 1. 2018

8. 1. 2018 – VLOM V VRTNO LOPO V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do kovinske ograje priročnega skladišča oz. lope ob stanovanjski hiši, na kateri je s pomočjo telesne sile izpulil vijake iz kovinske konstrukcije, zvil kovinsko oblogo in si tako omogočil vstop vanjo. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil večjo količino priročnega gradbenega orodja. Z opisanim je neznani storilec podjetji skupno oškodoval za okoli 6.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2018 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Viru v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri  je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil kolo z motorjem vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9. 1. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZABORŠTU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v  Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebno vozilo, se pri tem lažje telesno poškodovala in bila odpeljana v UBKC  Ljubljana. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

10. 1. 2018 – TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec oškodovanki iz odloženega nahrbtnika odtujil denarnico, v kateri je imela tudi napisano kodo bančne kartice, iz katere je nato storilec na bankomatu opravil dnevni dvig. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2018 – VLOM V KLET V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do kletnega prostora v stanovanjskem bloku, na katerem je odstranil ključavnico obešanko ter iz notranjosti odtujil gorsko kolo KTM, tip peak rs, številk okvirja 01050KS510, črno-modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli  750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SREDNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika začetnika osebnega  avtomobila, kateri je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 34  km/h. Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 1. 2018 – TATVINA DELOV VOZILA

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel na parkirišče za stanovanjskim blokom v Domžalah. Tam je pristopil do osebnega avtomobila znamke BMW in z vozila odtujil oba stranska napisa XDrive. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2018 – TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika v Radomljah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel na naslov v Radomljah in odtujil tam  odložen prenosni računalnik znamke Lenovo, sive barve. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2018 – POSKUS VLOMA V PODJETJE V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do poslovne stavbe v Trzinu, kjer je z neznanim predmetom razbil steklo enega izmed oken v pritličju stavbe ter si tako omogočil vstop v notranjost. Pregledal je pisarniške prostore v pritličju, nato pa iz neznanega razloga od dejanja odstopil ter prostor zapustil skozi drugo okno, nato pa odšel neznano kam. Nastala  je  materialna škoda v višini 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 1. 2018 – TATVINA AKUMULATORJEV V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec dne 13.1.2018 na naslovu Domžale, Kopališka cesta 11, na škodo podjetja vzel tujo premično stvar – 2  akumulatorja, v vrednosti  281,60 EUR, z namenom, da si ju protipravno prilasti. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Tagi