Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilec v Podrečju odnesel za okrog 12.000 evrov gotovine

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 1. 2018 do 21. 1. 2018

V minulem tednu so policisti Policijske postaje Domžale pri različnih kršiteljih petkrat zasegli manjše količine prepovedane droge. V Podrečju pri Domžalah so policisti v edem dnevu obravnavali dva vloma v stanovanjsko hišo, iz ene stanovanjske hiše pa je vlomilec odšel z okrog 12.000 evri gotovine. V Srednjih in Zgornjih Jaršah pri Domžalah so policisti dvema kršiteljema zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli dva osebna vozila, eden voznik, ki je preveč pogledal v kozarec, pa je ravno tako v Zgornjih Jaršah začasno ostal brez vozniškega dovoljenja. Na delu so bili tudi tatovi, ki so obiskali trgovini na Viru in v Domžalah. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za minuli teden si poglejte v nadaljevanju.

16. 1. 2018 – TATVINA DENARJA IZ BLAGAJNE V TRGOVINI NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz blagajne v trgovini na Viru. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec, na neugotovljen način, odprl zaklenjeni blagajniški predal v trgovini in iz notranjosti odtujil denar v skupnem znesku 270 EUR. Z opisanim je neznani storilec oškodoval podjetje, katero je lastnik trgovine, za opisani znesek. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane  droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

17. 1. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V SREDNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo.Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o čemer so s kraja telefonsko obvestili zakonito zastopnico mladoletnega. Zoper mladoletnega kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 1. 2018 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več artiklov v skupni vrednosti 57,03 EUR, ter po izvršeni tatvini s kraja zbežal V zvezi opisanega  policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

19. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku  kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

20. 1. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le  tega vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PODREČJU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Podrečju.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše,  katero je pregledal in iz nje odtujil denar in več kosov zlatnine. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku  kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

20. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PODREČJU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Podrečju.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo klopi splezal na balkon v 1. nadstropju  stanovanjske hiše, kjer je na vzvod vlomil skozi okno ter iz notranjosti odtujil denar. Z opisanim dejanjem je neznani  storilec lastnico oškodoval za okoli 12.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 1. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri je le tega vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil  vozniku  zasežen in s pogodbeno  avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Tagi