Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjen voznik začetnik se upiral, grozil in udaril policista

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 4. 2018 do 6. 5. 2018

V minulem tednu, sploh okrog prvomajskih praznikov, so domžalski policisti med vožnjo zasačili kar nekaj vinjenih voznikov. Največ preglavic jim je povzročal voznik začetnik, ki je bil v Zalogu pod Sveto Trojico zasačen med vožnjo v vinjenem stanju. Le-ta ni upošteval navodil policistov o prepovedi vožnje in je z njo nadaljeval, vendar ne za dolgo. Med drugim postopkom v Lukovici se je voznik začetnik policistom uprl ter v nadaljevanju udaril policista. Med postopkom je voznik začetnik policistom grozil, prav tako pa je grozil s samomorom. Posredovali so tudi reševalci NMP ZD Domžale, dežurna zdravnica pa je na podlagi pogovora z voznikom začetnikom, zanj odredila hospitalizacijo. Policisti so dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov odvzeli neregistrirani motorni vozili, pri enemu kršitelju pa so zasegli manjšo količino prepovedanih drog. Vlomilci so bili tokrat na delu v Spodnjem Tuštanju in v Dobu, kjer so vlomili v stanovanjski hiši, v Domžalah pa so obiskali garažo, iz katere so odtujili tri kolesa. Policisti so v Ihanu zaradi kršenja javnega reda in miru odvzeli prostost moškemu in zanj odredili pridržanje. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 4. 2018 – ODVZEM MOTORNEGA VOZILA V IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o odvzemu motornega vozila v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletni osumljeni iz neograjenega dvorišča v Ihanu odvzel tam parkiran neregistriran moped in se z njim odpeljal. Oškodovanec je istega dne v Ihanu dobil svoj zgoraj opisani moped nazaj, saj je med vožnjo opazil mladoletnega osumljenca, kako se je slednji z njim zapeljal za objekt v Ihanu, ga tam pustil in s kraja zbežal. Z opisanim je mladoletni osumljenec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti bodo zoper mladoletnega osumljenca na pristojno tožilstvo  podali  kazensko ovadbo.

30. 4. 2018  –  ZASEG  KOLESA  Z  MOTORJEM  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo  zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri  je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l), prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V SPODNJEM TUŠTANJU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

2. 5. 2018  –  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZALOGU POD SVETO TROJICO, ZASEG  OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V LUKOVICI IN KAZNIVO DEJANJE  »PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA  ALI MAŠČEVANJE URADNI OSEBI«

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zalogu pod Sveto Trojico v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,48  mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V nadaljevanju so imeli policisti voznika začetnika ponovno v postopku v Lukovici, saj je le ta kljub prepovedi nadaljnje vožnje, z vožnjo osebnega avtomobila nadaljeval. Na kraju se je voznik začetnik postopku policistov uprl in v nadaljevanju udaril policista, zaradi česar so policisti zoper njega uporabili prisilna  sredstva. Med postopkom je voznik začetnik policistom grozil, prav tako pa je grozil s samomorom. Delavci ZD Domžale z dežurno zdravnico so na kraju po pogovoru z voznikom začetnikom, zoper njega odredili hospitalizacijo, pri čemer je bila delavcem ZD Domžale s strani policistov nudena asistenca. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku začetniku zasežen njegov osebni avtomobil, kateri je bil s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika začetnika zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bo zoper njega na pristojno tožilstvo podana tudi kazenska ovadba.

2. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SPODNJEM TUŠTANJU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjem Tuštanju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata, ter tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2018 – VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže, ter tako prišel v njeno notranjost, od koder je odtujil tri kolesa (starejše cestno moško kolo, otroško kolo znamke Scott in električno kolo znamke  Apollo). Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za  okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2018 – PRIDRŽANJE PO 109/II ČLENU ZAKONA O PREKRŠKIH V IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani občana obveščeni o vlomu v garažo v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je bližnji sorodnik vlomil v garažo, katera je last njegove hčere. V času postopka na kraju, je storilec v vinjenem stanju žalil svoje sorodnike. Ker se slednji kljub ukazom policistov na kraju ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi 109/II člena Zakona o  prekrških odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil storilcu izdan plačilni nalog, glede vloma v garažo pa so bili zgoraj navedeni napoteni na pristojne službe.

4. 5. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na vzvod, skozi zadnja vrata hiše vlomila v notranjost le te in iz nje odtujila gotovino, spominske bankovce in kovance. Po opisanem sta bila neznan storilca, pri zapuščanju kraja, opažena s strani občanov. Z navedenim dejanjem sta neznana storilca lastnika oškodovala za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2018 – ZASEG MOTORNEGA KOLESA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V IMENJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Imenjah v postopku mladoletnega voznika neregistriranega motornega kolesa, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na  podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo motorno kolo zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Po postopku na kraju je bil mladoletnik predan zakoniti zastopnici. Policisti bodo zoper mladoletnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

 

Tagi