Kronika Policijske postaje Domžale: V sporu sin z roko udaril očeta po obrazu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 1. 2018 do 4. 2. 2018

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Domžale obravnavali tri vlome, od tega so vlomilci obiskali stanovanjski v Mengšu in v Domžalah, v Zgornjih Jaršah pa so vlomili v gradbeni zabojnik. V Domžalah so policisti obravnavali tudi tatvino osebnega vozila, kršitelju cestnoprometnih predpisov pa so na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli osebno vozilo. Na Homcu je kršitelj cestnoprometnih predpisov začasno ostal brez vozniškega dovoljenja, v Trzinu pa je neznani storilec s parkiranega osebnega vozila odtujil registrske tablice. Policisti so obravnavali tudi spor med očetom in sinom, slednji je očeta z roko udaril v obraz, zaradi tega je moral poiskati zdravstveno pomoč. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

29. 1. 2018 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v roku 10 minut z originalnim ključem, katerega je lastnik pustil v kontaktni ključavnici, odtujil osebno vozilo BMW  530D, letnik 2004,temno modre barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

30. 1. 2018 – POSKUS VLOMA V HIŠO

Neznani storilec je v naselju Mengeš, 30. 1. 2018 pozno popoldan z vlomom odprl leseno okno zaprte in zaklenjene stanovanjske hiše, v notranjosti pregledal vse prostore, iz katerih pa ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnico za okoli 300 EUR, kolikor znaša materialna škoda na objektu.  Kriminalisti Policijske postaje nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

30. 1. 2018 – KRŠITEV ZJRM

Občan je v Zdravstvenem domu Domžale poiskal zdravstveno pomoč, ker ga je sin med sporom z roko udaril po obrazu, zaradi česar je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti so polnoletnemu kršitelju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.

31. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod  skozi vhodna vrata vlomil v hiško, ter iz notranjosti odtujil prehrambne izdelke. Skupna materialna škoda znaša cca. 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 1. 2018 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način razbil dvojno steklo okna na gradbenem zabojniku in iz notranjosti odtujil denar v različnih apoenih in valutah v skupnem znesku za  okoli 2000 EUR in prenosni računalnik HP, črne barve. Skupna materialna škoda znaša cca. 2500 EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

  1. 2. 2018 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC IZ VOZILA V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz osebnega avtomobila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na parkirišču v IC Trzin v bližini naslova Trzin Ljubljanska cesta 51, odtujil iz tam parkiranega osebnega  avtomobila znamke Nissan sprednjo in zadnjo registrsko tablico Ljubljanskega  registrskega območja. S tem je lastnika oškodoval za 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 2. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V HOMCU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Homcu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 2. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

Tagi