Kronika Policijske postaje Domžale: V Depali vasi ukradli tri bike

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 2. 2018 do 4. 3. 2018

Policisti policijske postaje Domžale so minuli teden obravnavali tri vlome. Enkrat so vlomilci obiskali stanovanjsko hišo na Brezjah pri Dobu, kjer niso odtujili ničesar, so pa z vlomom povzročili škodo. Na parkirišču v Domžalah je neznani storilec vlomil v parkirano tovorno vozilo, iz katerega je odtujil električno delovno orodje. V Zgornjih Jaršah je neznani storilec vlomil v avtomat avtopralnice, iz katerega je odtujil dve kovinski blagajni z denarjem. Iz posestva v Depali vasi pa so neznani storilci preko noči odtujili tri bike. Policisti so pretekli teden dvema kršiteljema zasegli manjše količine prepovedane droge. V Domžalah so policisti vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje. V Zgornjih Jaršah pa so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo vozilo, ki ga je vozil neregistrirano, na njem pa so bile nameščene ukradene registrske tablice. Policisti so v Domžalah obravnavali tudi požig dveh zabojnikov za smeti. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

26. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 2. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,08 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 2. 2018 – VLOM V AVTOMAT AVTOPRALNICE V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat avtopralnice v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata avtomata za sesanje vozila in odtujil dve kovinski blagajni z denarjem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 520 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 2. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO NA PARKIRIŠČU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil zadnje stransko desno steklo na parkiranem TV, znamke Renault, in iz notranjosti odtujil električni vrtalnik  znamke Makita in kotno brusilko znamke Bosch s pripadajočima kovčkoma in svedri. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 3. 2018 – TATVINA TREH BIKOV V DEPALI VASI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini treh bikov v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz posestva v Depali vasi odtujil tri bike. Z  opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za 1200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V  KRAJU BREZJE PRI DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju
Brezje  pri Dobu.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do zapuščene stanovanjske hiše, kjer je z neznanim predmetov na vzvod odlomil kovinski zatič  ključavnice obešanke na vratih ter pri tem povzročil za približno 50 EUR materialne škode. V nadaljevanju je vstopil v notranjost, katero je pregledal vendar ni ničesar odtujil, zaradi česar je dejanje ostalo pri  poizkusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 3. 2018 – ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi neregistriran avtomobil in da ima na njem nameščene druge registrske tablice, ki sta bili predhodno ukradeni z  drugega vozila. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog ter KO.

04. 3. 2018 – POŽIG DVEH KONTEJNERJEV ZA SMETI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara na kontejnerju za smeti v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec zažgal smeti v dveh PVC kontejnerjih, katera sta bila pri požaru uničena. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca zoper katerega bodo ustrezno ukrepali.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

 

Tagi