Kronika Policijske postaje Domžale: Stanovalci bloka prejeli SMS sporočilo, da je v kleti nastavljena bomba

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 2. 2018 do 11. 2. 2018

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Domžale obravnavali pet vlomov, od tega so vlomilci dvakrat obiskali poslovne prostore (Domžale, Trzin), enkrat so obiskali garderobo objekta v Domžalah, kjer so se lotili garderobnih omaric. Na domžalski tržnici so vlomili v dva lesena tržna objekta ter se založili s prehrambnimi izdelki, v stanovanjski hiši v Domžalah pa je vlomilec odtujil dve vrtni kosilnici, s kontaktnimi ključi, ki jih je našel v hiši, pa je nato odtujil še osebno vozilo, ki je bilo parkirano na dvorišču. V podjetju na Količevem so policisti obravnavali delovno nesrečo, iz banke v Zgornjih Jaršah pa so jih obvestili o ponarejenem bankovcu. V Domžalah so policisti obravnavali tatvino denarnice z dokumenti, na počivališču v Lukovici pa tatvino goriva iz tovornega vozila. Policisti so v Domžalah vozniku zaradi kršenja cestno prometnih predpisov, zasegli osebno vozilo, v Radomljah pa je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno ostal brez vozniškega dovoljenja. Konec tedna so na Viru policisti dvakrat zasegli tudi prepovedane droge. Neokusno šalo pa si je privoščil neznanec, ki je trem stanovalcem stanovanjskega bloka v Mengšu posredoval SMS sporočilo, da je v kletnih prostorih nastavljena bomba. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

5. 2 . 2018 – DELOVNA NESREČA V KRAJU KOLIČEVO

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju  Količevega. Ugotovljeno je bilo, da je uslužbenec v delavnici nalagal predmete na viličarja, da bi omenjeno orodje odpeljal v drugi del hale. Med nalaganjem oziroma pri prevozu je prišlo do premika materiala, ki je padel na stopalko za plin viličarja, zaradi česar je viličar sam krenil vzvratno in delavcu stisnil levo nogo. Delavec je pri tem zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti bodo podali poročilo na prisotjno tožilstvo.

5. 2. 2018 – TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec v podjetju v Domžalah, odtujil moško denarnico z dokumenti. S tem je lastnika oškodoval za 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 2. 2018 – PONAREJEN BANKOVEC V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ponarejen bankovcu na NLB banki v Zgornjih  Jaršah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neznano kje ponaredi bankovec za 20 EUR in ga poskušal vnovčiti. Policisti so proti Zapisniku o zasegu predmetov zasegli naveden bankovec in z dopisom poslali na ekspertizo na NFL. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2018 – VLOM V DVE STOJNICI NA TRŽNICI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve leseni stojnici na tržnici v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata dveh stojnic in izvršil tatvino prehrambenih izdelkov v znesku okoli 500  Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

7. 2. 2018 – OBVESTILO O NASTAVITVI EKSPLOZIVNEGA SREDSTVA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da so trije stanovalci stanovanjskega bloka v Mengšu dobili SMS sporočilo, da je v kletnih prostorih bloka nastavljena bomba. Na kraju so policisti  evakuirali stanovalce in pregledali kletne prostore, vendar eksplozivno sredstvo ni bilo najdeno. O zadevi bo napisano poročilo na ODT.

9. 2. 2018 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 8.2.2018 do 9.2.2018 med 21.00 in 07.00 iz rezervoarja tovornega vozila znamke DAF, kateri je bil parkiran na parkirišču OMV Lukovica odtujil okoli 500 litrov nafte in s tem dejanjem oškodoval podjetje za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018 – ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

10. 2. 2018 – VLOM V POSLOVNE PROSTORE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v poslovni objekt v Domžalah.Tam je odšel v prvo nadstropje, kjer je z neznanim trdim predmetom z namenom protipravne prilastitve na vzvod skozi vrata vlomil v več pisarn in odtujil denar in nato odšel neznano kam. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018 – VLOM V GARDEROBNE OMARE V OBJEKTU V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garderobne omare v objektu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano in neopaženo prišel v notranjost objekta, kjer je odšel v prostore garderobe. Tam je poskusil na vzvod vlomiti v osem omaric, od tega pa mu je v dve uspelo vlomiti je odtujil denar v vrednosti 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018 – VLOM V POSLOVNE PROSTORE V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi garažna vrata podjetja z namenom da si predmete v notranjosti protipravno prilasti. Ob dejanju se je sprožila alarmna naprava, zaradi česar je od dejanja odstopil in je dejanje ostalo pri poizkusu. Nastala je materialna škoda v znesku približno 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 2. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 2. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN TATVINA OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in tatvina osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno, vlomil v garažo stanovanjske hiše v Domžalah. Iz garaže je nato odtujil dve vrtni kosilnici in kontaktne ključe osebnega vozila znamke Volkswagen, tip  Golf IV. Z odtujenimi kontaktnimi ključi vozila je nato vozilo, ki je bilo parkirano na dvorišču hiše odklenil in ga odtujil. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za približno 1950 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Prav tako policisti Policijske postaje Domžale opozarjamo udeležence v prometu, da v naslednjih dneh prilagodijo svojo vožnjo razmeram v prometu (sneženje, poledica, itd) ter so pri svoji vožnji strpni in previdni (predvsem pa pozorni na šibkejše udeležence v prometu). Pred odhodom na pot oziroma pred vožnjo pa naj poskrbijo za očiščenje snega iz vozil (vsa stekla, streha, pokrov motorja ter tovorna vozila za očiščenje ponjav, itd) in se pozanimajo o razmerah na cesti (upoštevanje morebitnega izločanja tovornih vozil ali prepoved vožnje), kajti tudi tako vplivajo na samo prometno varnost.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

 

Tagi