Kronika Policijske postaje Domžale: Pri pospravljanju podstrešja našli ročno bombo iz II. svetovne vojne

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 4. 2018 do 15. 4. 2018

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Rodici, iz katere je neznani storilec odtujil zlatnino in digitalni fotoaparat. Iz odklenjene garderobe fitnes centra v Domžalah je neznani storilec izvršil tatvino denarnice, v Selcah pri Moravčah pa je neznana storilka pod pretvezo, da prodaja hlače, izvedla drzno tatvino dveh zlatih prstanov. Policisti so v Ihanu pri kršitelju zasegli manjšo količino prepovedane droge, v Blagovici pa so jih obvestili o najdbi ročne bombe iz II. svetovne vojne, katero so policisti iz Specialne enote – oddelka za proti bombno zaščito na kraju prevzeli in primerno zavarovali, ter bodo poskrbeli za strokovno uničenje. Policisti so posredovali tudi na prometni nesreči, ki se je pripetila na Prevojah pri Šentvidu, v kateri je bilo poškodovanih enajst oseb. V Domžalah pa so obravnavali tatvino dveh starejših ženskih koles. Več o kroniki Policijske postaje Domžale si lahko preberete v nadaljevanju.

9. 4. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA RODICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na  vzvod skozi kletno okno, vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil zlatnino in digitalni fotoaparat. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2018 – TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz klopi v odklenjeni garderobi fitnes centra odtujil tam  odloženo denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 4. 2018 – NAJDENA ROČNA BOMBA IZ II. SVETOVNE VOJNE V BLAGOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o najdbi ročne bombe iz II. svetovne vojne v Blagovici. Ugotovljeno je bilo, da so občani pri pospravljanju podstrešja našli ročno bombo, za katero so policisti iz Specialne enote Policije – oddelka za proti bombno zaščito ugotovili, da gre za ročno bombo M-1, katera izvira iz II. svetovne vojne. Policisti iz specialne enote – oddelka za proti bombno  zaščito so ročno bombo na kraju prevzeli in primerno zavarovali, ter bodo poskrbeli za strokovno uničenje. Policisti bodo v zvezi opisanega s poročilom obvestili pristojno sodišče.

14. 4. 2018 – DRZNA TATVINA IZ HIŠE

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz hiše v Selcah pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka vstopila v hišo oškodovanke in ji prodala hlače. Po njenem odhodu pa je oškodovanka ugotovila, da v sobi nima več dveh zlatih prstanov. Z opisanim dejanjem je neznana storilka  lastnico  oškodoval  za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 4. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 4. 2018  –  PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v drugo osebno vozilo. Pri tem se je vseh 11 udeležencev lahko telesno poškodovalo in so bili z več reševalnimi vozili odpeljani v UBKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju  zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je bil izdan tudi udeležencu prometne nesreče, saj se je v njegovem  vozilu prevažalo več oseb kot je to dovoljeno, prav tako otrok ni bil nameščen v otroškem sedežu.

15. 4. 2018 – TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred hiše odtujil dve starejši ženski kolesi, in sicer črne in modro-vijolične barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————————–

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš,  storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki …) pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne  hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov naj občani ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Tagi