Kronika Policijske postaje Domžale: Policisti v Krtini občanu zasegli večjo količino prepovedane droge

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 1. 2018 do 7. 1. 2018

2. 1. 2018 – TATVINA TRAKTORSKE KOSILNICE V RAČI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini traktorske kosilnice v Rači. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod kozolca odtujil čelno plavajočo hidravlično traktorsko kosilnico znamke SIP, model silvercut disc 300 F, črno rdeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za 11.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno 2. nadstropja in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil mobilni telefon in več kosov zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 1. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU 
Policisti PP Domžale so bili s strani ZD Domžale obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je v Prevojah pri Šentvidu prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega avtomobila. Zatem je bila peška odpeljana z reševalnim vozilom v UBKC Ljubljana, saj se je v prometni nesreči lahko telesno oškodovala.

4. 1. 2018 – TATVINA IZ ODKLENJENE DELAVNICE V KRTINI 
Policisti PP Domžale so bili s strani občana iz Krtine obveščeni o tatvini računalnika iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz odklenjene delavnice odtujil dva računalnika in s tem lastnika oškodoval za 5000 EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 1. 2018 – VLOM V PODJETJE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata in tako prišel v notranjost podjetja od koder je izvršil tatvino 10 električnih polirnih strojev. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05. 1. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP 
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku občana, kateremu so zasegli večjo količino prepovedane droge. Navedenemu je bila na kraju odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 157/2 ZKP. Na podlagi Odredbe sodišča pa je bila pri njem opravljena tudi hišna preiskava. Zaradi prometa s prepovedano drogo zoper njega sledi KO na pristojno sodišče.

6. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi terasna vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil nekaj gotovine ter več kosov zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi kletno okno in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 1. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata, vendar je nato iz neznanega razloga odstopil od dejanja in s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist II

Tagi