Kronika Policijske postaje Domžale: Opiti občan razgrajal na prireditvi. Ker ni odnehal je končal v pridržanju

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 3. 2018 do 25. 3. 2018

Policisti policijske postaje Domžale so v preteklem tednu obravnavali sedem vlomov. Vlomilci so obiskali stanovanjski hiši v Rafolčah in Radomljah, stanovanji v Domžalah in Dragomlju, od koder niso odšli praznih rok. Na Trojanah so neznani storilci vlomili v osebno vozilo, na parkiriščih v Domžalah in Trzinu pa v tovorni vozili. Policisti so dvakrat zasegli večjo količino prepovedanih tablet, enkrat pa manjšo količino prepovedane droge. V Ihanu in Moravčah so policisti obravnavali dve prometni nesreči, na Rovah požar na stanovanjski hiši, v Domžalah pa so obravnavali primer vnovčenja dveh ponarejenih bankovcev za 50 EUR. Na Prevojah pri Šentvidu so policisti odredili zaseg osebnega vozila, v Domžalah so obravnavali nasilje v družini, ki ga je zakonski partner izvajal nad svojo partnerico. Na prireditvi v Domžalah pa so imeli policisti in varnostniki kar nekaj dela z opitim občanom, ki je kršil javni red, se nato  nedostojno vedel do varnostnika, ga zmerjal, žalil in mu grozil. Ker s svojim ravnanjem ni odnehal ter se po postopku ponovno vrnil na prireditev, kjer je nadaljeval s kršitvijo, mu je bila odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

19. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah, na tam parkiranem tovornem  avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila odtujil orodje (bencinsko motorno žago, škarje za obrezovanje žive meje, pihalnik listja in treh kovčkov z električnim orodjem). Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 1.230  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RAFOLČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Rafolčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, skozi terasna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil toplotno črpalko. Z opisanim dejanjem  je  neznani  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi  poškodbami v  Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v osebni avtomobil. Pri tem se je povzročitelj nesreče lahko telesno poškodoval in je sam iskal zdravniško pomoč. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

20. 3. 2018 – POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI NA ROVAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara na stanovanjski hiši na  Rovah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnica dala vroč pepel v plastično vedro, katerega je postavila zunaj ob steno hiše pod lesenim nadstreškom. Zaradi vročega pepela se je kasneje plastično vedro vnelo, ogenj pa se je razširil na lesen steber in elektro omarico. Požar so pogasili gasilci. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 1.000 EUR. Policisti bodo o opisanem dogodku na pristojno  sodišče podali poročilo.

20. 3. 2018 – PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu v trafiki v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neznano kje ponaredi bankovec za 50 EUR in ga nato vnovčil kot pravega. Policisti so proti Zapisniku o zasegu predmetov zasegli navedeni bankovec in ga z dopisom poslali na ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2018 – PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ponarejen bankovcu na NLB banki v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neznano kje ponaredi bankovec za 50 EUR in ga unovčil kot pravega. Policisti so proti Zapisniku o zasegu predmetov zasegli navedeni bankovec in ga z dopisom poslali na ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MORAVČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v  Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v mladoletnega motorista. Pri tem se je motorist lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim  vozilom  odpeljan v KC. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Zoper mladoletnega motorista pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj je vozil motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa motorno kolo ni bilo registrirano. Policisti so motorno kolo na kraju mladoletnemu motoristu zasegli zaradi suma, da motorno kolo izvira iz kaznivega dejanja, zaradi česar policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2018 – ZASEG PREPOVEDANIH TABLET V LJUBLJANI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku občana, kateremu so zasegli 90 kom. prepovedanih tablet. Zoper njega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami«.

22. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Trzinu, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila izvršil tatvino dveh kovčkov z električnim orodjem Hilti. Z dejanjem je podjetje  oškodovano za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 3. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Prevojah pri Šentvidu v postopku voznika osebnega  avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 3. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično  nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

22. 3. 2018 – ZASEG PREPOVEDANIH TABLET V LJUBLJANI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku občana, kateremu so zasegli 120 kom.  prepovedanih tablet. Zoper njega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami«.

23. 3. 2018 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL NA TROJANAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na Trojanah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom razbil pomično okno na zadnjih  levih vratih tam parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil torbo z vsebino. Z opisanim je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec skozi PVC balkonska vrata vlomil v stanovanje in iz notranjosti odtujil zlatnino. Z opisanim sta lastnika oškodovana za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJE V DRAGOMLJU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Dragomlju. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec razbil steklo balkonskih vrat stanovanja in iz notranjosti odtujil nakit in  prenosni računalnik. Z opisanim je lastnica oškodovana za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 3. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno v otroški sobi in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je lastnica oškodovana za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 3. 2018  –  INTERVENCIJI V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE PO DOLOČILIH 109/II ZAKONA O PREKRŠKIH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na prireditvi v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je opiti občan na prireditvi kršil določila zakona o zasebnem varovanju in zakona o varstvu javnega reda in miru, saj se ni ravnal v skladu z ukrepi varnostnika, ni upošteval njegovih ustnih odredb, s silo telesa oviral izvedbo ukrepa varnostnika, ter se do varnostnika nedostojno vedel, ga zmerjal, žalil in mu grozil. Po postopku z vinjenim občanom in po  zgoraj opisanem se je vinjeni občan ponovno vrnil na prireditveni prostor in ponovno kršil določila zakona o zasebnem varovanju in zakona o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar mu je bila na podlagi 109/II člena zakona o prekrških odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil zakona o zasebnem varovanju in zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti vinjenemu občanu izdali plačilni nalog.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

Tagi