Kronika Policijske postaje Domžale: Nasilneža dlje časa izvajala fizično in psihično nasilje v družini

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 3. 2018 do 11. 3. 2018

Policisti policijske postaje Domžale so morali pretekli teden dvakrat posredovati zaradi nasilja v družini. V obeh primerih sta zakonska partnerja dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje nad svojima partnericama, v enem primeru je partner izvajal fizično in psihično nasilje tudi nad otroci. Štirikrat so policisti posredovali v prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, enkrat zaradi povzročitve splošne nevarnosti v Domžalah ter enkrat na požigu motornega kolesa in stojnic na domžalski tržnici. V Radomljah so policisti kršitelju zasegli manjšo količino prepovedane droge, prav tako so v Radomljah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. V Trzinu in Domžalah so policisti obravnavali vloma v tovorni vozili, v Imenjah pa tatvino delov osebnega vozila. V gostinskem lokalu v Mengšu je neznani storilec natakarici odtujil denarnico z izkupičkom. V podjetju na Količevem pa so policisti obravnavali tudi delovno nesrečo. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

5. 3. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

5. 3. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko in otroci izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve  kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan še za 15 dni.

7. 3. 2018 – DELOVNA NESREČA NA KOLIČEVEM
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je delavec izvajal predpripravo za namestitev dvojne strehe, in sicer je v dvižni košari pod stropom nameščal objemke. Pri delu se je nagnil čez ograjo košare, izgubil ravnotežje in padel z višine približno 5 metrov na betonska tla ter zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 3. 2018 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara v dveh kleteh stanovanjskega bloka v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so zaenkrat še iz neznanega vzroka zagorele stvari v kleti. Materialna škoda znaša okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 3. 2018 – POŽIG ODTUJENEGA KOLESA Z MOTORJEM IN DVEH STOJNIC V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara na tržnem prostoru v Domžalah. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec zažgal odtujeno kolo z motorjem, kateri je bil postavljen med dvema lesenima stojnicama, na kateri se je požar razširil in sta v celoti pogoreli. Materialna škoda znaša okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo.

8. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil. Pri tem sta se dve osebi lahko telesno poškodovali in sta zdravniško pomoč iskali sami. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

8. 3. 2018 – TATVINA DENARNICE V GOSTINSKEM LOKALU V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v gostinskem lokalu v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost natakarice ter odtujil denarnico z izkupičkom gostinskega lokala. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 330 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčila v osebni avtomobil. Pri tem sta so se štiri osebe lahko telesno poškodovale. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

8. 3. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja  Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

9. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v osebni avtomobil. Pri tem se je oseba lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

9. 3. 2018 – TATVINA DELOV VOZILA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Imenju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel na parkirišče, kjer je pristopil do osebnega avtomobila znamke BMW tipa 325 in odtujil mehanizem za čiščenje prednjega desnega žarometa. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 3. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi terasna vrata in  tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil nekaj gotovine ter več kosov zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tablo trgovine. Pri tem se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Povzročitelj je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa bodo policisti na OS podali obdolžilni predlog.

11. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Trzinu, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila izvršil  tatvino 200 obešal. Z dejanjem je podjetje oškodovala za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na sprednjih vratih in iz vozila izvršil tatvino gradbenega orodja. Z dejanjem je podjetje oškodovala za okoli 3000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

 

Tagi