Kronika Policijske postaje Domžale: Nasilnež s kijem napadel občana in ga poškodoval

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 3. 2018 do 1. 4. 2018

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali devet vlomov. Neznani storilci so vlomili v dve tovorni vozili, gostinski lokal, dve trgovini, vrtno lopo in v dve garaži. Pri poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah, pa je stanovalec nepridiprava zalotil in pregnal. Domžalski policisti so petim kršiteljem zasegli manjše količine prepovedanih drog, kršiteljema cestno prometnih predpisov pa so zasegli tovorno in osebno vozilo. Policisti so obravnavali dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, enkrat pa so morali posredovati zaradi nasilja, ki ga je nad nekdanjo partnerico izvajal bivši mož. V Domžalah so policisti posredovali tudi v napadu, ki ga je občan nad drugim občanom izvedel s kijem, pri tem pa ga je lahko telesno poškodoval. Prav tako se je občan s kijem lotil tudi osebnega vozila in ga poškodoval. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

26. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO NA RODICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani  storilec na parkirišču na Rodici z razbijanjem stekla vlomil v vozilo ter odtujil električno orodje. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2018 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata ter odtujil dnevni izkupiček. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2018 – VLOM V VRTNO LOPO V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem odstranil ključavnico obešanko ter odtujil traktorsko kosilnico Husquarna, prekopalnik Labinprogres in motokultivatorja Labinprogres. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 9.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 3. 2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA  V MORAVČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika tovornega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil tovorni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 3. 2018  –  ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v  Dobu pri Domžalah v postopku voznika KZM-ja, kateri  je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil KZM zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila odtujil plastični kovček črne barve z orodjem. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v drug osebni avtomobil. Pri tem se je otrok v vozilu lahko telesno poškodoval in je bil z  reševalnim vozilom odpeljan v UB KC Ljubljana. Povzročitelj je prav tako vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi navedenega so policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 3. 2018 – VLOM V TRGOVINO OZIROMA PODJETJE V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino oziroma podjetje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na podjetju razbil steklo na oknu in tako prišel v objekt, katerega je pregledal in iz blagajne odtujil denar in nato odšel neznano kam. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V BREZJAH PRI DOBU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti  trčil v drug osebni avtomobil. Pri tem se je udeleženka v vozilu lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju so policisti, zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

30. 3. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Ljubljani v postopku pet kršiteljev, katerim so zasegli  manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 3. 2018  –  INTERVENCIJA  V  DOMŽALAH IN KD LAHKE TELESNE POŠKODBE IN POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni da je občan v Domžalah s kijem napadel drugega občana. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s kijem napadel prijavitelja in ga udaril ter ga lahko telesno poškodoval, prav  tako mu je s kijem poškodoval avtomobil. Zoper storilca bodo policisti podali KO za KD LTP in KD PTS na pristojno sodišče.

30. 3. 2018 – PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni s strani oškodovanke, da bivši mož izvaja nasilje nad njo. Ugotovljeno je bilo, da je bivši mož nad prijaviteljico izvajal fizično nasilje in jo lahko telesno poškodoval. Zoper njega sledi KO na pristojno sodišče.

31. 3. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Preserjah  pri  Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznanca z neznanim  primernim orodjem, na vzvod poskušala odpreti kletno okno, vendar je ropot slišal oškodovanec in prišel v klet, storilca pa sta s kraja zbežala. Z dejanjem sta povzročila za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti za storilcema še poizvedujejo.

1. 4. 2018 – VLOM V DVE GARAŽI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve garaži v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v dve garaži, vendar iz njiju ni ničesar odtujil. Z dejanjem je na vsakih vratih garaže nastalo za okoli 200 EUR materialne škode. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

1. 4. 2018 – VLOM V TRGOVINO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na vratih prišel v trgovino, iz katere je izvršil tatvino večjega števila pripomočkov za kajenje tobaka. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 4.000 EUR. Za izsleditev storilca policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

Tagi