Kronika Policijske postaje Domžale: Med nakupovanjem ji je iz torbice ukradel denarnico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 3. 2018 do 18. 3. 2018

V minulem tednu so domžalski policisti v Trzinu obravnavali vlom v tovorno vozilo, iz katerega je neznani storilec izvršil tatvino treh kovčkov z električnim orodjem. V Domžalah je neznani storilec vlomil v pisarno podjetja, iz katerega je odtujil štiri lita platišča s pnevmatikami. Policisti so zaradi vožnje pod vplivom alkohola v Domžalah vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na Količevem pa so vinjenemu vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli osebno vozilo. V nakupovalnem centru v Domžalah so policisti obravnavali drzno tatvino, saj je neznani storilec oškodovanki iz torbice, ki jo je imela preko ramena, izvršil tatvino denarnice. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

12. 3. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU                                                                                 Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Trzinu, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila izvršil tatvino treh kovčkov z električnim orodjem. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 3. 2018 – VLOM V PISARNO PODJETJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v pisarno podjetja v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl stranska vrata pisarne in iz nje izvršil tatvino štirih litih platišč s pnevmatikami. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 3. 2018 – DRZNA TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnice v nakupovalnem centru v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte torbice, katero je imela oškodovanka preko ramena izvršil tatvino denarnice, v kateri je imela oškodovanka bančno kartico, vozniško dovoljenje, razne kartice ugodnosti ter 730 EUR gotovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 3. 2018 – VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA NA KOLIČEVEM Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Količevem v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podlagi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 3. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

Tagi