Ker je zaspala je prismodila kosilo. Zaradi dima, ki se je valil, na nogah gasilci

Danes okrog 17.20 ure so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je v stanovanju tretjega nadstropja na Miklošičevi ulici 1/A v Domžalah prišlo do požara, saj se je iz stanovanja močno kadilo. Poleg poklicnih gasilcev so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Domžale – mesto, reševalci NMP ZD Domžale ter policisti PP Domžale.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru oziroma dimu, ki se vali iz stanovanja v tretjem nadstropju na Miklošičevi ulici 1/A obveščeni ob 17.20 uri. Takoj po prihodu na kraj so ugotovili, da je vzrok za močan dim zažgana hrana na štedilniku. Starejša občanka je namreč med kuhanjem zaspala, v tem času pa se je začela hrana smoditi. Na srečo se je občanka pravočasno prebudila in pričela zračiti prostore stanovanja. Dokončno so prostore prezračili gasilci, ki so tudi odstranili prismojeno hrano. Prav tako so gasilci prezračili hodnik v bloku, saj je bil tudi ta močno zadimljen.

Potočnik nam je še povedal, da evakuacija stanovalcev ni bila potrebna, prav tako so občanko na kraju pregledali reševalci NMP ZD Domžale, ki so ugotovili, da je z njo vse dobro, kljub temu, da je bila izpostavljena dimu.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi