Kam smo prišli? V fasado hiše so metali jabolka in krompir

Živimo v času, ki ni nič kaj preveč rožnat, stiska številnih ljudi pa se zaradi zdravstvene situacije in ukrepov še bolj poglablja. Medtem, ko se nekateri zaradi stiske težko prebijajo iz dneva v dan in z vsakodnevno skrbjo, kaj bodo dali v lonec, se drugi dobesedno norčujejo s hrano ter jo razmetavajo naokrog. Še več. Pri tem delajo škodo drugim.

Takšen primer se je v noči iz petka na soboto pripetil na Tovarniški ulici v Preserjah pri Radomljah, kjer je zaenkrat še neznani storilec v fasado stanovanjske hiše vrgel več jabolk in krompirjev in jo pri tem poškodoval. Po pripovedovanju lastnika, se je moral vandalizem pripetiti po 23. uri, ko so bili stanovalci že na nočnem počitku, v tem času, pa je v veljavi prepoved gibanja ljudi. Razlog za takšno dejanje pa je po vsej verjetnosti objestnost neznanega storilca ali morda še celo več storilcev. Pred dnevi naj bi bila podobnega dejanja deležna tudi ena izmed hiš v sosednji ulici. So si pa dejanje na Tovarniški ulici v soboto zjutraj ogledali tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s poškodovanjem fasade povedali, da je po do sedaj znanih podatkih storilec v fasado vrgel več jabolk in krompirjev. Po prvi oceni je pri tem nastalo za okoli 100 evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: bralec

Komentarji uporabnikov
Tagi