Kaj se dogaja? V centru Domžal z bencinom polili vrt lokala in ga zažgali. Gasilci preprečili najhujše!

Minulo noč so poklicni gasilci CZR Domžale posredovali na Ljubljanski cesti 80 v Domžalah, kjer so na terasi gostinskega lokala goreli plastični stoli, podest terase in lesena ograja. Gasilci so takoj po prihodu požar pogasili in preprečili, da bi se ta razširil še na preostali inventar gostinskega lokala. Po podatkih Policije je za zdaj še neznani storilec z vnetljivo tekočino zanetil požar na terasi gostinskega lokala. 

Jani Jeraj, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 2.20 uri obveščeni o požaru na vrtu gostinskega lokala na Ljubljanski cesti 80 v Domžalah. Ob njihovem prihodu na kraj, so goreli plastični stoli ter leseni podest, ogenj pa se je razširil na bližnjo leseno ograjo. Gasilci so požar hitro pogasili ter preprečili, da bi se le-ta razširil še na preostali inventar. Da ni bilo večje škode, je po besedah Jeraja velika zasluga občana, ki je opazil ogenj ter o tem takoj obvestil gasilce, ki so s hitrim posredovanje preprečili najhujše. Kraj požara je bil namreč polit z bencinom, v bližini pa so našli tudi ročko z izlivom od posode za gorivo. Na kraju požara so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti okrog 2. ure zjutraj obveščeni o požaru na Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Po zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je za zdaj še neznani storilec z vnetljivo tekočino zanetil požar na terasi gostinskega lokala, pri čemer je zagorel inventar (stoli, podest terase, korita za rože in tenda). Nastalo je za okoli 1000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi