Iz Kamniške Bistrice potegnili ukradeno motorno kolo

Sončni žarki, ki so danes dopoldan prijetno ogreli ozračje, so marsikoga spodbudili, da se je podal na potep po rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici, saj je bil tudi pogled na reko in okolico veliko lepši. Se pa sem ter tja v reki znajde tudi kakšna takšna stvar, ki tja ne sodi. To je danes dopoldan opazil občan, ko je v reki in sicer v neposredni bližini mostu pri Šumberku zagledal motorno kolo. Občan je o najdbi obvestil policiste PP Domžale, ki so v nadaljevanju ugotovili, da gre za ukradeno motorno kolo. Na pomoč pri dvigu kolesa iz reke so priskočili poklicni gasilci CZR Domžale.

Robert Koščak, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.40 uri s strani Policijske postaje Domžale naprošeni za pomoč pri dvigu ukradenega motornega kolesa iz Kamniške Bistrice in sicer v bližini mostu pri Šumberku. Gasilci so s pomočjo dvigala, pomagali pa so si tudi z vrvno tehniko, motorno kolo dvignili iz reke in ga predali policistom PP Domžale.

Policisti so v nadaljevanju motorno kolo predali lastnici oziroma mami lastnika. Po njenih besedah je bilo njenemu sinu motorno kolo iz kolesarnice na Miklošičevi ulici ukradeno v noči iz minulega petka na soboto. Vožnja z ukradenim motornim kolesom pa ni trajala dolgo, saj se ga je nepridiprav nato znebil in to tako, da ga je odvrgel v reko.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, CZR Domžale

Tagi