Huda prometna nesreča v Krašcah pri Moravčah: V čelnem trčenju dveh osebnih vozil dve osebi hudo poškodovani

Danes nekaj pred 10.30 uro dopoldan sta v naselju Krašce, v občini Moravče, čelno trčili dve osebni vozili. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so iz enega vozila s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo. V nesreči sta se dve osebi hudo poškodovali in bili s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljane v UB KC Ljubljana.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v naselju Krašce v občini Moravče obveščeni danes ob 10.27 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nato pa s tehničnim posegom iz enega vozila rešili ukleščenega voznika. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi dveh poškodovanih oseb (poškodovana sta bila mlajši voznik in mlajša voznica), ki so ju reševalci prepeljali v Urgentni blok KC Ljubljana. Prav tako so z vpojnimi sredstvi očistili cestišče. Na kraju nesreče so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Do čelnega trčenja naj bi po besedah Bogdana Potočnika prišlo na blagem desnem ovinku tik pred naseljem Krašce.

Bogda Potočnik nam je še povedal, da je morala poklicna gasilska enota CZR Domžale dobre pol ure po intervenciji v Moravčah posredovati še pri železniškem prehodu v Zgornjih Jaršah pri Domžalah (pri žagi), kjer je gorela suha trava in sicer na površini okrog 20 kvadratnih metrov. Gasilci so hitro pogasili gorečo travo in preprečili, da bi se ogenj širil naprej.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi