Huda nesreča pri Krtini: Trčila osebno in tovorno vozilo, ena oseba utrpela poškodbe

Danes, nekaj minut pred 6. uro zjutraj je na regionalni cesti Želodnik – Moravče, v naselju Brezje, prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. V nesreči je voznik osebnega vozila utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Primož Žnider, namestnik vodje IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega in tovornega vozila na regionalni cesti Želodnik – Moravče, v naselju Brezje, obveščeni ob 5.52 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter nudili pomoč poškodovanemu vozniku osebnega vozila do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči je nastala večja materialna škoda.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornjaka. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval in bil s kraja odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil promet oviran do 8.30.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi