Huda delovna nesreča na Količevem: Delavec padel na oster kovinski premet

Danes, okrog 18. ure je v podjetju Količevo Karton na Viru pri Domžalah prišlo do delovne nesreče, v kateri se je zaposleni hudo poškodoval. Na kraju delovne nesreče so posredovali reševalci NMP Domžale, poklicni gasilci CZR Domžale in policisti PP Domžale. Hudo poškodovanega delavca so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. 

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o delovni nesreči v podjetju Količevo Karton obveščeni ob 18.06 uri. Hudo poškodovanega delavca so že pred njihovim prihodom oskrbeli reševalci NMP Domžale, gasilci pa so reševalcem pomagali pri njegovem prenosu do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Zaposleni delavec, po naših informacijah naj bi šlo za mlajšega moškega, je padel na ostri kovinski predmet, zaradi česar je utrpel hujše poškodbe. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi z delovno nesrečo, ki se je okoli 18. ure pripetila v podjetju na območju Domžal sporočili, da so policisti na kraju ugotovili, da je delavec iz do sedaj neznanega vzroka padel z delovnega stoja in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi dogodka in ugotavljajo ali je bil dogodek posledica kaznivega dejanja. O vseh znanih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi