Hud požar popolnoma uničil kmetijski objekt v Ihanu

Ob 17.23 uri je bil Regijski center za obveščanje seznanjen, da je požar zajel ostrešje kmetijskega objekta v Ihanu poleg farme. Na kraj intervencije so bili najprej poleg poklicnih gasilcev CPV Domžale, aktivirani tudi prostovoljni gasilci iz šestih društev. Ker je bil požar izredno razvit, pa so kasneje aktivirali še dodatna dva društva za dovod vode.

Kot smo uspeli izvedeti iz neuradnih virov je zaradi visoke vročine in vetra zagorela strešna izolacija tudi na sosednjem objektu, ki pa so jo gasilci s hitrim posegom rešili.

S pomočjo kmetijske mehanizacije so gasilci pričeli odvažati tudi seno na sosednje polje in ga tam dokončno pogasili.

Po besedah vodje izmene, Matjaža Hribarja iz CPV Domžale, je gospodarski objekt pogorel v celoti. V njem pa se je nahajala kmetijska mehanizacija in travniške bale. Že takoj po prihodu na kraj požara so morali gasilci zaščititi tudi bližnjo hišo in objekt na bližnji farmi, saj so ju ognjeni zublji že dodobra oblizovalli. S hitrim in učinkovitim posredovanjem so gasilci poskbeli, da škoda ni bila še večja.

Na intervenciji so poleg poklicnih gasilcev CPV Domžale  sodelovali še prostovoljni gasilci PGD Ihan, PGD Domžale-mesto, PGD Študa, PGD Pšata-Dragomelj, PGD Jarše-Rodica, PGD Vir, PGD Studenec in PGD Stob-Depala vas. Na intervenciji je skupaj sodelovalo 98 gasilcev ter policisti PP Domžale.

Vzrok požara policija še ugotavlja. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Miro Pivar, Jan Kresnik; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi