Hitra akcija: Poklicni gasilci pred vrtcem Urša iz zaklenjenega vozila rešili majhnega otroka

Poklicni gasilci CZR Domžale so bili danes popoldan v slabih treh urah pozvani na tri intervencije. V naselju Trnovče v občini Lukovica so skupaj z gasilci PGD Lukovica pregledali prostore in okolico hiše, saj je bila podana prijava o pogrešani osebi, ki naj bi grozila s samomorom, vendar je niso našli. Več uspeha so imeli na parkirišču vrtca Urša v Domžalah, kjer so iz zaklenjenega osebnega vozila rešili majhnega otroka. Na viaduktu Petelinjek na štajerski avtocesti pa pomoč gasilcev ni bila potrebna, saj  so na kraju ugotovili, da ni prišlo do prometne nesreče, kot je bilo podano v prijavi, temveč je na tovornjaku počila guma.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so ob 13.48 uri prejeli obvestilo, da je na viaduktu Petelinjek na štajerski avtocesti prišlo do prometne nesreče. Po prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da do nesreče ni prišlo, ampak je na tovornem vozilu počila guma. Ob 14.46 so gasilci prejeli obvestilo, da naj bi moški v naselju Trnovče v občini Lukovica grozil s samomorom. Že pred prihodom gasilcev CZR Domžale in PGD Lukovica, so v stanovanjsko hišo vstopili policisti, vendar pogrešanega moškega niso našli. Gasilci so po prihodu podrobno pregledali prostore in okolice hiše, vendar moškega niso našli. Postopek v zvezi s pogrešano osebo s strani policistov še poteka.

Ob 16.36 uri so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da se na parkirišču vrtca Urša, na Bistriški cesti v Domžalah, v zaklenjenem osebnem vozilu nahaja majhen otrok. Gasilci so s tehničnim posegom odprli avto in iz njega rešili otroka ter ga predali materi. Po besedah Korošca naj bi do neljubega dogodka prišlo, ko je občanka zaprla vrata avta, le-ta pa so se zaklenila, ključi pa so ostali v avtu. Da se je vse srečno končalo, so poskrbeli domžalski poklicni gasilci s hitro intervencijo. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi