Goreče tovorno vozilo, ki je prevažalo testenine, za dlje časa ohromilo promet na avtocesti

Danes zgodaj zjutraj, okoli 5.20 ure je na avtocesti Ljubljana – Celje, pred izvozom za Trojane, prišlo do požara na tovornem vozilu s priklopnikom, ki je prevažalo testenine.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so okoli 5.20 ure prijeli prijavo, da na avtocestnem odseku pred izvozom za Trojane, takoj za tunelom, gori tovorno vozilo s priklopnikom.  Tovorno vozilo z madžarskim voznikom naj bi prevažalo testenine. Po do sedaj zbranih informacijah, naj bi tovorno vozilo s priklopnikom zagorelo že med vožnjo v predoru. Ko je voznik opazil ognjene zublje, je nemudoma zapeljal iz tunela, nato pa mu je še uspelo odklopiti prikolico. Po vsej verjetnosti naj bi zagorela pnevmatika, ogenj pa naj bi se nato razširil na cerado in kartonaste škatle v katerih so bile testenine.

Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj in pričeli z gašenjem. Pridružil se jim je tudi viličar, s pomočjo katerega so prelagali tovor in ga istočasno zalivali z vodo.

Intervencija je trajala vse tja do 12.30 ure, sodelovali so Gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Avtocesta proti Celju je bila zaprta za ves promet, zaradi česar so nastajali daljši zastoji. Promet je bil preusmerjen na regionalno cesto, medtem, ko je tovoren promet ostal na avtocesti. Kolona je bila vse tja do Domžal.

Petra Petravič: Foto: CZR Domžale

Tagi