Gasilci v Zgornjih Jaršah rešili barako, ki so jo zajeli ognjeni zublji

Danes okrog 19.30 ure je prišlo do požara lesene barake velikosti 10×10 metrov pri kompostarni Humus v Zgornjih Jaršah pri Domžalah. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Jarše-Rodica, ki so požar, zagorelo je v notranjosti barake, hitro pogasili in rešili barako pred uničenjem.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru lesene barake pri kompostarni Humus v Zgornjih Jaršah obveščeni ob 19.34 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali okolico ter pričeli z gašenjem požara, ki je zajel notranjost barake. Požar pa so hitro omejili in pogasili. Po besedah Korošca naj bi bilo v barako vlomljeno, požar pa je bil po vsej verjetnosti podtaknjen in sicer naj bi zagorelo pri ležalniku, ogenj pa se je ob njihovem prihodu že razširil na stene barake. S hitrim posredovanjem so preprečili, da bi baraka zgorela v celoti ter orodje in oprema, ki se je nahajala v baraki. Gasilci so nato še iznosili predmete, ki jih je uniči ogenj ter prezračili barako.

Na kraju požara je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in osem gasilcev PGD Jarše – Rodica s tremi vozili. Kraj požara so si ogledali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi