Domžalski gasilci na nogah: Izbruhnil požar v lakirni kabini avtoličarske delavnice

Danes, nekaj po 10.30 uri je prišlo do požara v lakirni kabini avtoličarske delavnice na Slamnikarski cesti 4, v Domžalah (Univerzale). Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili ter v nadaljevanju prezračili prostore. V požaru je nastala materialna škoda v lakirni kabini in na osebnem vozilu.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto, nam je povedal, da so bili o požaru, ki je izbruhnil v lakirni kabini avtoličarske delavnice na Slamnikarski cesti v Domžalah, obveščeni ob 10.42 uri. Gasilci so takoj po prihodu pogasili požar ter v nadaljevanju prezračili prostore.

Po besedah Hribarja na srečo ni prišlo do večjega požara, saj je bila lakirna kabina zaprta, kar je onemogočalo dotok zraka. V lakirni kabini so z infrardečimi pečkami sušili avto, ki so ga pred tem polakirali. Do požara pa naj bi prišlo zaradi tega, ker se je vnel papir, s katerim je bil zaščiten avto. Hribar nam je še povedal, da je zaradi požara prišlo do večje škode v lakirni kabini ter na vozilu, ki so se mu med drugim sprožile tudi zračne blazine.

Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi