Dobro, da so na svetu še skrbne sosede!

Dobri medsosedski odnosi so izredno pomembni, sploh če imaš skrbno sosedo, ki opazi stvari, ki jih mnogi ne. Da je ni čez skrbno sosedo, se zagotovo dobro zaveda starejši občan iz Rojske ulice v Domžalah, ki je danes padel v svoji garaži, nato pa se ni mogel več pobrati. V nadaljevanju je njegova skrbna soseda poskrbela, da so tja prišli gasilci, reševalci in policisti, ki so nesrečnega občana rešili večurnih muk, ki jih je obležal na mrazu. Občan v stanovanjski hiši živi sam, zato je skrbna soseda še toliko bolj dragocena.

Občan iz Rojske ulice, ki se mu je danes pripetila nezgoda, nemočen pa naj bi po lastnih besedah ležal več ur, se je zagotovo razveselil, ko je slišal sosedo, ki je prišla pred njegovo hišo. Z vpitjem ji je sporočil, da leži v garaži, ne more pa vstati. Ker so bila vrata garaže zaklenjena, je soseda poklicala na telefonsko številko 112, na pomoč pa so takoj prihiteli poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale.

Martin Juteršek, vodja intervencije iz CZR Domžale nam je povedal, da so bili o onemoglem občanu, ki leži v svoji garaži na Rojski ulici v Domžalah, obveščeni ob 9.17 uri. S tehničnim posegom so ob prisotnosti policistov odprli garažna vrata in tako prišli do premraženega občana, katerega so nato naložili na nosila, reševalci pa so ga preventivno prepeljali v UKC Ljubljana. Po prvih znakih občan, ki si pri hodi pomaga z berglami, ni imel vidnih poškodb.

Konec dober, vse dobro. Tudi po zaslugi skrbne sosede!

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi