Poklicni gasilci posredovali v šestih intervencijah današnjega dne

Danes dopoldne so imeli poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale polne roke dela. Do 13. ure so posredovali v šestih intervencijah, v eni od teh se je smrtno ponesrečila ena oseba. 

Vodja intervencij Anže Srenjšček iz Centra za zaščito in reševanje Domžale nam je o današnjih intervencijah povedal, da so prvo obvestilo prejeli ob 5.56, in sicer da se je v predoru Podmilj zgodila prometna nesreča v smeri Ljubljane, v kateri sta bili udeleženi dve kombinirani vozili. Med vožnjo na kraj prve nesreče so bili gasilci obveščeni še o drugi, ki se je pripetila na koncu viadukta Podmilj v smeri Ljubljane. V drugi nesreči so bila udeležena tri osebna vozila.

Ob 7.36 so gasilci odhiteli v Selo pri Ihanu, kjer se je zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil. Udeležene so bile štiri osebe, od tega dva otroka. Gasilci so oskrbeli poškodovane do prihoda reševalcev, ki so bili nato odpeljani v UKC Ljubljana v nadaljnjo oskrbo.

Naslednja intervencija se je zgodila malo po 8. uri na Limberski Gori, kjer se je pri delu s traktorjem smrtno poškodovala ena oseba.

V šestem nadstropju stanovanjskega objekta v Domžalah je iz enega od stanovanj iztekala voda. Poklicni gasilci so o tem dobili obvestilo ob 9.20 in na kraju skupaj s policijo vlomili v stanovanje, zaprli vodo ter našli osebo, ki je potrebovala zdravniško pomoč in bila s strani reševalcev odpeljana v nadaljnjo oskrbo.

Okoli 13. ure je v Dragomlju padel in se poškodoval kolesar, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Polona Mežnar; Foto: CZR Domžale
Tagi