Brutalni rop v Tuš centru Domžale: Zamaskiranca napadla in poškodovala varnostnika na prevozu denarja

Danes nekaj po 21. uri zvečer sta dva zamaskirana moška vstopila v trgovski center Tuš v Domžalah in najprej napadla tamkajšnjega varnostnika, nato pa sta napadla še varnostnika na prevozu denarja, ko je  zapuščal trgovino. Pri tem naj bi se ga eden izmed storilcev fizično lotil in ga huje poškodoval. Oba neznana storilca je nato skupaj s kovčkom gotovine vzela noč. Poškodovanega varnostnika so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana.

Po naših neuradnih informacijah naj bi se zamaskiranca pred Tuš center Domžale pripeljala s skuterjem, vstopila v trgovski center ter se najprej lotila tamkajšnjega varnostnika, malo zatem pa še varnostnika na prevozu denarja, ko je s kovčkom gotovine zapuščal trgovino, pri tem naj bi se ga eden izmed storilcev lotil s pestmi. Kot smo še uspeli izvedeti, naj bi imel eden izmed storilcev pri sebi tudi pištolo.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti okrog 21.15 ure obveščeni o ropu nad varnostnikoma v Domžalah. Za zdaj neznana storilca sta s fizično silo napadla varnostnika in odtujila kovček z dnevnim izkupičkom večih trgovin. Po dejanju sta se odpeljala s skuterjem. Varnostnika sta utrpela telesne poškodbe,eden od njiju je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

V zvezi izsleditve storilcev so policisti izvajali različne aktivnosti, med drugim tudi postavitev blokadnih točk. Osebe do tega trenutka niso bile izsledene. Preiskava se nadaljuje.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi