Avto se ji je zaklenil pred nosom, v njem pa ujet majhen otrok. Poklicni gasilci poskrbeli za dober konec!

Z nič kaj prijetno situacijo se je danes soočila mlada mamica na parkirišču pri Prodajnem centru Breza v Domžalah, saj se ji je pred nosom samodejno zaklenil avto, v njem pa so ostali ključi in njen še ne enoletni otrok. Seveda je mamico zagrabila panika, saj ni mogla do svojega otroka, ki je ostal ujet v pločevini, katero so segrevali sončni žarki. Zato je bila edina stvar, ki je bila najbolj pomembna v tistem trenutku ta, da se otroka čim prej poskuša spraviti iz avta. Težavo so hitro rešili poklicni gasilci CZR Domžale, ki so s tehničnim posegom otroka rešili iz zaklenjenega vozila ter ga nato predali mamici.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili danes ob 13.27 uri na zaprosilo domžalskih policistov napoteni na parkirišče pred Prodajni center Breza, kjer se je v zaklenjenem avtu nahajal majhen otrok. Gasilci so takoj po prihodu s tehničnim posegom odprli vozilo, ki pri tem ni utrpelo poškodb ter malčka predali materi, ki se ji je, ko je objela svojega otroka, odvalil kamen iz srca. Da so malčka potolažili, so mu gasilci izročili plišastega medvedka.

Poklicni gasilci so se pred kratkim »kadrovsko« okrepili z novimi sodelavci, ki imajo na intervencijah posebno nalogo. Plišasti medvedki se s poklicnimi gasilci vozijo v intervencijskih vozilih in pomagajo pri tolažbi otrok, ki so udeleženi ali pa prisotni kot priče v raznih nesrečnih dogodkih.

Konec dober, vse dobro! Plišasti medvedek pa je dobil novega prijatelja.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi