Kronika Policijske postaje Domžale: Za štirimi stenami nad družinskimi člani izvajali nasilje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 6. 2018 do 10. 6. 2018

V minulem tednu so domžalski policisti obravnavali dve drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Domžalah in Mengšu. Prav tako so dve drzni tatvini obravnavali na počivališču v Lukovici. Zaradi nasilja v družini so morali policisti posredovali na kar treh naslovih. Med nasilneži je bil tudi že evidentirani kršitelj, ki je fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani v preteklosti že izvajal. Zanj je preiskovalna sodnica na podlagi kazenske ovadbe odredila pripor. Policisti so v Katariji obravnavali delovno nesrečo, kjer je občan med košnjo po strmini padel iz kosilnice in se lahko telesno poškodoval. V Šentvidu pri Lukovici so policisti za volanom zasačili voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v Podrečju pa voznika v vinjenem stanju. Pri prvem vozniku je bil odrejen zaseg vozila, drugi voznik pa je začasno ostal brez vozniškega dovoljenja. V Račnem vrhu in na Brezjah pri Dobu so vlomilci obiskali stanovanjski hiši, od koder so odtujili gotovino in nakit, v Mengšu pa so neznani storilci vlomili v tovorno vozilo. Policisti so v Loki pri Mengšu obravnavali kršenje javnega reda in miru, ki ga je izvajal vinjen občan, ki se kljub ukazom policistom ni umiril in nadaljeval s kršitvami. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Na Pšati pa so policisti obravnavali tatvino motornega kolesa. Več o kroniki Policijske postaje Domžale, si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 6. 2018 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, medtem ko so bili stanovalci v stanovanjski hiši, neopaženo vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denar, nakit in bančno kartico. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 6. 2018 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, z izgovorom o postavljanju in napeljavi kabelskega omrežja, zamotil lastnico hiše, medtem ko je drugi neznani storilec neopazno vstopil v hišo in odtujil več  kosov nakita. Z opisanim je lastnica oškodovana za okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec spal v svojem vozilu z odprtimi okni, kar je izkoristil neznani storilec in iz vozila odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Torbico in dokumente je neznani storilec nato odvrgel, denar v vrednosti 2.500 EUR pa vzel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S  strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

5. 6. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RAČNEM VRHU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Račnem Vrhu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2018 – DELOVNA NESREČA V KATARIJI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči v Katariji. Ugotovljeno je bilo, da je občan kosil travo s kosilnico. Na strmini je s kosilnico zdrsnil, ter pri tem padel z nje. Kosilnica se je nato prevrnila nanj, pri tem pa je zadobil lahke telesne poškodbe. Na kraju je bilo prisotno reševalno vozilo, katero je omenjenega občana odpeljalo v UBKC. Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti v zvezi opisanega obvestili pristojno tožilstvo.

7. 6. 2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini iz vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču Lukovica  iz kabine odklenjenega tovornega vozila, v kateri je v tistem času spal voznik, iz njegove denarnice odtujil denar. Z opisanim je neznani storilec voznika  oškodoval za 80 EUR. Policisti v zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7.  6.  2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Šentvidu pri Lukovici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na  podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7.  6.  2018  –  PRIDRŽANJE  PO  109/II ČLENU ZAKONA O PREKRŠKIH V LOKI PRI MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani občana obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni občan na dvorišču vpil, žalil in grozil drugemu občanu, kateri je bil tam z otrokom. Ker se vinjeni občan kljub ukazom policistov na kraju ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi 109/II člena Zakona o prekrških odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu  javnega  reda in miru je bil vinjenemu občanu izdan plačilni nalog.

8. 6. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA PODREČJU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Podrečju v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,22 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 6. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti Policijske postaje Domžale so obravnavali nasilje v družini na območju občine Domžale. Ker je znani storilec evidentirano že večkrat pred tem v družinski skupnosti izvajal psihično in fizično  nasilje nad družinskimi člani, so policisti zoper njega odredili pridržanje. V nadaljevanju je bil storilec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici na Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je zanj odredila pripor.

9. 6. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval ključavnico na vozilu in iz njega izvršil tatvino električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 6. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zunaj zakonski partner nad svojo partnerko in njenimi otroci izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti omenjenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

10. 6. 2018 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA NA PŠATI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil motorno kolo Husqvarna, tipa FE250, letnik 2018, belo – oražno – črne barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 6. 2018 – VLOM V HIŠO V BREZJAH PRI DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših  predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200. Do prihoda policistov naj občani ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi