Kronika Policijske postaje Domžale: Kolesa in vrtne kosilnice – trenutno najbolj vroča roba za tatove

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 5. 2018 do 3. 6. 2018

Tudi vlomilci in tatovi se prilagajajo letnim časom, saj so tokrat pri svojih nečednih podvigih ukradli kar nekaj koles in kosilnic. Dvakrat so vlomili tudi v tovorni vozili, iz katerih so odtujili električno orodje. Velja poudariti, da je bilo v preteklem tednu na udaru vlomilcev naselje Dobovlje, saj so vlomili v kar tri brunarice, iz njih pa so odtujili pijačo, bencinsko kosilnico in kotliček za kuhanje golaža. Domžalski policisti so v Domžalah dvakrat obravnavali poškodovanje osebnega vozila, v Mengšu pa so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani, opravili hišno preiskavo, na kateri so odkrili prostor za gojenje prepovedane droge, pri tem pa so zasegli prepovedano drogo konopljo, sadike ter pripomočke za gojenje in prodajo te rastline. Dvig denarja na bankomatu si bo dobro zapomnil tudi pozabljivi občan, saj je 400 EUR, ki jih je dvignil na bankomatu v Radomljah, pozabil v reži. Ko se je vrnil nazaj po denar, pa denarja ni bilo več tam. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

28. 5. 2018 – TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA IZ PARKIRANEGA TOVORNEGA VOZILA V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini električnega orodja iz parkiranega tovornega vozila v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do, pod nadstreškom stanovanjske hiše, parkiranega in odklenjenega tovornega vozila, ga odprl in iz tovornega dela odtujil dva kovčka z električnim orodjem. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 5. 2018 – TATVINA KOLES V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil v odklenjeno kolesarnico stanovanjskega bloka ter odtujil moško kolo znamke Cherokee, serijske številke TUU4512427, modre barve in žensko kolo znamke Rog, modre barve, neznanih  serijskih številk. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2018 – ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani občana obveščeni, da je 30. 5. 2018 okoli 13.30 ure na bankomatu v Radomljah dvignil 400 EUR, katere pa je pozabil v reži bankomata. Ko se je vrnil nazaj po denar, je ugotovil, da denarja v reži bankomata  več ni. Policisti zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja Zatajitve.

30. 5. 2018 – TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA IZ PARKIRANEGA TOVORNEGA VOZILA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini električnega orodja iz parkiranega tovornega vozila v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 29. 5. 2018 do 30. 5. 2018 poškodoval ključavnico na tovornega vozila in iz vozila odtujil motorno žago in pihalnik za listje. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2018 – VLOM V GARAŽO V SOTESKI PRI MORAVČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo in tatvini kosilnice in motorne kose v Soteski pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od  30.  5. 2018 do 31. 5. 2018 z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil lesena garažna vrata in iz garaže odtujil motorno koso neznane znamke, rdeče barve in motorno kosilnico znamke Al-Cu, rdeče barve, neznanih serijskih številk, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 400  EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2018 – VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo in tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 30. 5. 2018 do 31. 5. 2018 z neznanim primernim orodjem na vzvod odtrgal ključavnico obešanko, ter iz garaže odtujil moško gorsko kolo znamke Olimpia, neznanega tipa, neznanih  številk  okvirja,  rdeče  in  bele  barve. Z opisanim dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 5. 2018 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani opravili hišno preiskavo v Mengšu in pri tem skupaj zasegli okoli 300 gramov neznane zeleno rjave suhe  rastline, sum prepovedane droge  – Konoplje, 116 sadik rastline konoplje rastline, mobilni telefon, 515 EUR gotovine v različnih apoenih, digitalno precizna tehtnica in ostalo opremo za  gojenje prepovedane droge konoplje rastline (ventilatorji, merilci temperature, cvetlična korita, žarnice, gnojila razdelilniki …). Zoper 42-letnika bo na tožilstvo v Ljubljani podana kazenska ovadba.

1. 6. 2018 – POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 30. 5. 2018 med 16.30 in 17.30 uro na parkirišču v Domžalah, pristopil do tam parkiranega OA  znamke VW, Passat in z NN ostrim predmetom poškodoval lak na prednjem odbijaču in pokrovu motorja, ter z opisanim oškodoval oškodovanca za 300 EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – TATVINA KOSILNICE V PRELOGU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnice v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 1. 6. 2018 do 2. 6. 2018 med 22.00 in 7.30 uro izpod nadstreška za stanovanjsko hišo v Prelogu, odtujil kosilnico Mot. ggp es 534tr-g, rdeče barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 275  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – TATVINA KOSILNICE IZ ODKLENJENE VRTNE LOPE V IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnice iz vrtne lope v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 31. 5. 2018 do 1. 6. 2018  med 16.30 in 18.40 uro, iz odklenjene vrtne lope za stanovanjsko hišo v  Ihanu, odtujil  kosilnico AL-KO Classic 4.66 P-A. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – VLOM V BRUNARICO V DOBOVLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Dobovljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 1. 6. 2018 do 2. 6. 2018 med 19.00  in 10.00 uro v kraju Dobovlje, z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata bivalnega dela zaklenjene brunarice in iz notranjosti odtujil pijačo. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti  so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – VLOM V DRVARNICO BRUNARICE V DOBOVLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Dobovljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 30. 5. 2018 do 2. 6. 2018 med 18.00 in 10.30 uro v Dobovljah, z neznanim primernim orodjem odlomil ključavnico obešanko na vratih drvarnice brunarice in iz notranjosti odtujil bencinsko kosilnico KTM, rdeče barve, NN  številk. Z opisanim dejanjem je lastnika  oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – TATVINA KOTLA IZ ODPRTEGA SKLADIŠČA ČEBELNJAKA V DOBOVLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini  kotla iz odprtega skladišča čebelnjaka v  Dobovljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 1.6.2018 do 2.6.2018 med 19.00 in 7.00 uro v Dobovljah iz odprtega skladišča, tam postavljenega čebelnjaka št. SI 193016, odtujil kotel za  kuhanje golaža s stojalom. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2018 – VLOM V KOLESARNICO IN KLET V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico in klet v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od dne 1. 6. 2018 do 2.  6. 2018 med 18.30 in 10.00 uro v Domžalah na Miklošičeva ulici, z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata kolesarnice in kleti, vendar pa iz kolesarnice in kleti ni ničesar odtujil. Po opisanem je odšel na zadnjo stran  stanovanjskega bloka, kjer je prav tako z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata prostora skupnosti stanovalcev in iz njega odtujil kosilnici NN znamke, tipa in ser. številk, ter kosilnico znamke  Stiga  TR26J,  NN ser. številk. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 760 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2018 – POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 2. 6. 2018 do 3. 6. 2018  med 21.00 in 10.30 uro, na parkirišču v Domžalah poškodoval oškodovanki njen osebni avtomobil znamke Fiat tip Punto, srebrne barve. S tem, da je z neznanim primernim predmetom napravil po sprednjih levih in zadnjih levih vratih, ter še po zadnjih desnih vratih tanke vodoravne črte. Z opisanim je neznani storilec lastnico  oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših  predmetov,  itd), še posebej v času poletnih dopustov. Med dopustom je naša hiša ali stanovanje bolj mamljiva za nepridiprave, saj imajo storilci na voljo več časa, da opravijo svoje delo. Zato je najboljše zavarovanje ustvarjanje vtisa, da nismo odsotni.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Komentarji uporabnikov
Tagi