Zdravje je v vaših rokah – Jim namenjate dovolj pozornosti?

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem preventivnih ukrepov. Najpomembnejša je higiena. Po nekaterih raziskavah se ljudje v povprečju dotaknemo našega obraza približno 16-krat na uro. Nekateri ljudje manj, drugi pa tudi po stokrat na uro, kar povzroča številna tveganja za okužbe z različnimi mikrobi. Z rednim in temeljitim umivanjem rok z milom in vodo smo korak bližje zaščiti pred različnimi bakterijami in virusi.

Kaj pa, če smo na poti, v trgovini ali se znajdemo v situaciji, kjer si rok ne moremo umiti?

V primeru, da nam voda in milo nista dostopna, si roke razkužimo z namenskim razkužilom za roke. Po priporočilih NIJZ naj bo vsebnost etanola v razkužilu za roke najmanj 60 %, saj v nasprotnem primeru razkužilo ne uniči virusov in bakterij. Študije so pokazale najboljšo učinkovitost pri razkužilih s 70 % alkohola. Sicer je res, da so proti virusom in bakterijam učinkovita razkužila, ki vsebujejo med 60 % in 90 % alkohola, vendar več v tem primeru ne pomeni boljše.

V domžalskem družinskem podjetju Kemplast d.o.o., so razširili oziroma praktično čez noč preusmerili svojo proizvodnjo, od izdelave izdelkov za nego usnja tekstila in osvežilcev zraka, do izdelave, ta trenutek, nepogrešljivih razkužil za roke in druge površine.

Tekoče alkoholno razkužilo za roke ViroStop+ vsebuje 70% alkohola, uniči bakterije, glive in viruse, preprečuje izsušitev rok in podaljša čas zaščite. Poleg tega pa je 150 ml embalaža žepne velikosti, praktična in priročna – lahko jo imate vedno pri sebi. Vaše roke bodo zaščitene in obdane z vonjem poprove mete.

Ker pa sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju in razkuževanju kože, vam je na voljo tudi tekoče alkoholno razkužilo za vse trde površine doma, v službi, na javnem prostoru, v vozilih, na skupnih površinah, ipd. Tekoče alkoholno razkužilo CleanPro+ vsebuje 70% alkohola, uniči bakterije, glive in viruse. Poleg tega podaljša čas zaščite in za razliko od drugih razkužil, odišavi prostor s prijetnim vonjem poprove mete. Mimogrede, vonj poprove mete nam v hipu zbistri um, izboljša koncentracijo in odpravi zaspanost.

Vabljeni, da nas obiščete na www.kemplast.si ali pokličete na telefon 01 721 97 30.

Za naročila in vaša vprašanja smo vam na voljo na naslovu kemplast@siol.net.

Naročnik oglasa: Kemplast d.o.o.

Tagi