V Trzinu trčila kombinirano vozilo in mopedist, ki je v nesreči utrpel poškodbe

Danes, nekaj pred 11. uro je Za hribom v Trzinu prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik kombiniranega vozila in mopedist. Mopedist je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik kombija, ki je vzvratno zapeljal iz dvorišča na cesto, v času ko se je po njej pravilno pripeljal mopedist. V postopku je bilo ugotovljeno, da je mopedist vozil brez varnostne čelade ter pod vplivom alkohola.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju prometne nesreče posredovala skupaj z gasilci PGD Trzin, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči med kombiniranim vozilom in mopedistom Za hribom v Trzinu obveščeni ob 10.55 uri. Po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter takoj nudili pomoč poškodovanemu mopedistu, ga imobilizirali ter ga nato predali reševalcem NMP UKC Ljubljana, ki so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je nesrečo povzročil 24-letni voznik kombija, ki je vzvratno zapeljal iz dvorišča na cesto ravno v trenutku, ko se je po njej pravilno pripeljal 48-letni voznik mopeda, ki se je trčenju poskusil izogniti, vendar je kljub umikanju trčil v zadnji del kombija in padel po vozišču. Mopedist, ki je vozil brez varnostne čelade, ter pod vplivom alkohola (0,39 mg/l), se je v nesreči po do sedaj znanih podatkih lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelju in mopedistu bosta izdana plačilna naloga, slednjemu pa je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi