V Športnem parku Domžale goreli zabojniki za odpadke. Se je nekdo igral z ognjem?

Danes, nekaj po 1. uri zjutraj so gasilci prejeli obvestilo, da na Kopališki cesti v Domžalah gorijo zabojniki za odpadke. Gasilci so požar hitro pogasili, je pa ogenj popolnoma uničil tri zabojnike za odpadke, saj je bil ogenj ob prihodu gasilcev popolnoma razvit. V požaru je bil poškodovan tudi del pročelja fasade na objektu – garderobi, popokala pa so tudi stekla na oknih.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru zabojnikov za odpadke v Športnem parku Domžale (Kopališki ulici) obveščeni ob 1.12 uri zjutraj. Skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto so takoj po prihodu zavarovali kraj ter požar na zabojnikih pogasili z vodo. S hitro intervencijo so preprečili, da se požar ni razširil na ostrešje objekta. V požaru so bili uničeni trije zabojniki za odpadke, del pročelja fasade na objektu, popokala pa so tudi stekla na oknih.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom in štirje gasilci PGD Domžale-mesto z enim vozilom. Na kraju požara so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj ter zbrali prve informacije. Po vsej verjetnosti je do požara prišlo zaradi namernega požiga.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je ogenj je uničil vse tri zabojnike, poškodovana pa je bila še fasada in steklo bližnjega objekta. Vzrok požara v katerem je nastalo okoli 2.000 evrov škode še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Je bila pa ta intervencija že šesta v dobrih petnajstih urah, na katerih so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale. Včeraj dopoldan so posredovali na dveh prometnih nesrečah in požaru lesenih odpadkov v naravi, popoldan so v Žičah pri Rovah nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe, nekaj po 20. uri zvečer pa so posredovali na Centru za ravnanje odpadki Dob, kjer je prišlo do požara na odpadni embalaži.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi